BBC

Princ Hari i Megan – kratak povratak kraljevskim dužnostima, uz dozu opreza

The Duke and Duchess of Sussex at St Paul's Cathedral on Friday

Reuters

Teško ćete proći nezapaženo kada se svetski poznati, članovi kraljevske porodice i dve godine niste zajedno bili u Britaniji, posle kontroverznog odlaska.

Ali kada su vojvoda i vojvotkinja od Saseksa izašli iza automobila kod zapadnih vrata Katedrale Svetog Pavla u Londonu, u punom sjaju su se vratili u centar pažnje.

Izgledali su pomalo nervozno, što nije bilo iznenađujuće. Čvrsto su se držali za ruke. Megan je ispravila kragnu Dior kaputa.

Ćaskali su jedno sa drugim, ali mogli ste da osetite da su na oprezu.

Veliki broj ljudi okupio se ispred katedrale u petak povodom službe u čast Platinastog jubileja kraljice Elizabete. Većina njih veliki su ljubitelji kraljevske porodice.

Hoće li sa odobravanjem dočekati povratak princa Harija i Megan?

WATCH: Prince Harry and Meghan arrive at Jubilee service
The British Broadcasting Corporation

Dok su se peli uz stepenice, iz mase su se čuli ushićeni povici i aplauz. Bila je to topla i spontana reakcija na par koji se prvi put zajedno pojavio na kraljevskom događaju od 2020. godine.

Potom se raspoloženje promenilo. Nesloga unutar kraljevske porodice odigrala se pred kamerama tako da su svi mogli da je analiziraju – princ Vilijam i princ Hari jedva da se razmenili poglede iako su sedeli blizu jedan drugog.

Prince Charles, Camilla, Duchess of Cornwall, Prince William and Catherine, Duchess of Cambridge, Prince Harry and Meghan, Duchess of Sussex attend the annual Commonwealth Service at Westminster Abbey in London, Britain March 9, 2020

Reuters
Raspoloženje tokom Komonvelt službe 2020. godine bilo je mnogo mračnije

Koreografija kraljevskih događaja je uvek pažljiva i precizna.

Princ Hari i Megan sedeli su na suprotnoj strani od vojvode i vojvotkinje od Kembridža, čime su izbegnuti neprijatni momenti.

Sedeli su pored princeze Eugenije i njenog supruga Džeka Bruksbenka, sa kojima su bliski. Eugenija, Džek i njihov sin posetili su Hari i Megan u Kaliforniji u februaru.

Sa njihove druge strane sedela je Ledi Sara Čato – ćerka princeze Margaret i kraljičina voljena nećaka. Njeno prisustvo je umirujuće. To je bio bezbedan raspored sedenja.

Prince Harry and Meghan take their seats at St Paul's

Reuters
Princ Hari i Megan sedeli su pored princeze Eugenije i njenog supruga Džeka Bruksbeka

Kada je par napustio katedralu, čulo se mnogo radosnih usklika, uz jedno usamljeno „Ua!”. Nije bilo neprijateljske atmosfere.

Pored pompe, ceremonije i zabava ovog vikenda, Platinasti jubilej je i porodičan događaj, sa svim manama i tenzijama.

Kraljica je morala da gleda od kuće ali je ranije bila jasna u stavu da, kakvi god da su bili problemi, njen unuk princ Hari i njegova supruga Megan, uvek su dobrodošli na proslavu jubileja.

Navigacija prvog zajedničkog javnog pojavljivanja Hari i Megan tokom kratkog povratka kraljevskim dužnostima bila je uspešna.

Prince Harry and Meghan arrive at St Paul's

Reuters

Pratite nas na Fejsbuku,Tviteru i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 50 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 47 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 43 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 39 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend