Izbori 2023 Politika

Pravo glasa na parlamentarnim izborima ima 6.500.165 ljudi

Foto: Pixabay
Republička izborna komisija, na 33. sednici održanoj 3. decembra, usvojila je odluku o obljavljivanju ukupnog broja birača za predstojeće parlamentarne izbore. Pored toga, Republička izborna komisija usvojila je i odluku o broju glasačkih listića koji će se štampati. Pravo glasa na parlamentarnim izborima u Republici Srbiji ima 6.500.165 ljudi i, u skladu sa tim, toliko će glasačkih listića biti odštampano.

Kako je navedeno u odluci Republičke izborne komisije, broj glasačkih listića koji će se štampati za izbore jednak je ukupnom broju birača u Republici Srbiji. Ukupan broj birača utvrđen je 1. decembra i odnosi se na sve građane koji su pravo glasa stekli do ovog datuma. Pravo glasa na parlamentarnim izborima 17. decembra ima 6.500.165 ljudi.

Odluka Republičke izborne komisije objavljuje se u Službernom glasniku Republike Srbije i na veb-prezentaciji Republičke izborne komisije, piše u odluci. Sednici je predsedavao predsednik Republičke izborne komisije Vladimir Dimitrijević.

Podsetimo, na obrazloženi predlog Vlade Srbije, predsednik Aleksandar Vučić raspustio je Narodnu skupštinu. Time su raspisani izbori za narodne poslanike koji građane Srbije očekuju 17. decembra.

Ganja Nikolić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Purple Disco Machine
Za 1 minut

Beat of Your Heart

Purple Disco Machine
Lola Lennox Ft. Annie Lennox
Za 5 minuta

Wherever You Go

Lola Lennox Ft. Annie Lennox
Jp Cooper
Za 8 minuta

Shes on My Mind

Jp Cooper
Paul Simon
Za 11 minut

Graceland

Paul Simon
Michael Bolton
Za 15 minuta

Time, Love & Tenderness

Michael Bolton

Amber Alert

City Smart Club

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend