Kolumna

Doviđenja Mico

Jutros nas je nespremne zatekla vest da je preminuo Saša Mitić - Mica, odličan radijski ton majstor, montažer zvuka, producent. Dobar čovek. Srce ga je otkucalo. Ono isto čuveno Micino srce, kome smo slavili rođendan, kako i zbog čega znaju prijatelji, umorilo se i stalo. A bilo je baš veliko i nežno kao što je i sam Mica bio.

Saša je celih 10 godina bio neophodni dragoceni začin City radija, kao deo jednog velikog radijskog dream team -a, koji je trajno i nepovratno pomerio sve granice u do tada poznatom radijskom poslovanju u Nišu. Prve outdoor promocije, prvo live emitovanje sa Filmskih susreta, prvi organizovani odlasci na koncerte van grada, prvo sve, u čemu je rad za miksetom kao nešto u čemu je zaista Mica  bio virtuoz, bio važni deo svega onoga čime smo se posvećeno bavili.

Kod nas je prešao u prelaznom roku 2003. sa “Sunca”, i nekako se odmah taj dobroćudni meda uklopio u tu pravu košnicu mladih, lepih, pametnih ljudi koji su želeli i  dugi niz godina i pružali zaista više od muzike i više od vesti.  Radilo se mnogo, smejalo se još više.  I danas, kad se sa nevericom opraštamo od Saše, jedino čega se sećamo jeste taj smeh. Neke prekrasne žurke. On kako peva sa slušalicama na ušima za miksetom Depeche Mode i Majkla Džeksona. I tako čitavu deceniju.

Posle City radija, Saša je nastavio karijeru na niškom Bankeru, gde je pronašao neku novu energiju i entuzijazam i  sve do sada, na najlepši način razvijao profesionalnu zrelost.

Strašno je teško pisati In memoriam prijatelju. Pogotovo kada je odlazak preuranjen kao sada i kada zaista nema  dovoljno pametnih reči utehe za porodicu i poznanike.

Doviđenja dragi Mico i hvala ti za petinu života koju si poklonio City radiju. Hvala ti za svaki smeh i svaku uspomenu danas vrednu suza. Znaš, rođeni,  da mi generacija “Crnog bombardera” verujemo u one crne rupe a ne u večni odlazak. Tako je to kad petljaš sa etrom. Zato i nije ovo zbogom nego doviđenja. Ostaje nam da se nadamo da ćemo se jednom u nekoj od njih svi ponovo sresti. City radio te neće zaboraviti.

Oznake

Ivana Petrović

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 34 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 31 minut

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 27 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 23 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend