Kolumna

Doviđenja Mico

Jutros nas je nespremne zatekla vest da je preminuo Saša Mitić - Mica, odličan radijski ton majstor, montažer zvuka, producent. Dobar čovek. Srce ga je otkucalo. Ono isto čuveno Micino srce, kome smo slavili rođendan, kako i zbog čega znaju prijatelji, umorilo se i stalo. A bilo je baš veliko i nežno kao što je i sam Mica bio.

Saša je celih 10 godina bio neophodni dragoceni začin City radija, kao deo jednog velikog radijskog dream team -a, koji je trajno i nepovratno pomerio sve granice u do tada poznatom radijskom poslovanju u Nišu. Prve outdoor promocije, prvo live emitovanje sa Filmskih susreta, prvi organizovani odlasci na koncerte van grada, prvo sve, u čemu je rad za miksetom kao nešto u čemu je zaista Mica  bio virtuoz, bio važni deo svega onoga čime smo se posvećeno bavili.

Kod nas je prešao u prelaznom roku 2003. sa „Sunca“, i nekako se odmah taj dobroćudni meda uklopio u tu pravu košnicu mladih, lepih, pametnih ljudi koji su želeli i  dugi niz godina i pružali zaista više od muzike i više od vesti.  Radilo se mnogo, smejalo se još više.  I danas, kad se sa nevericom opraštamo od Saše, jedino čega se sećamo jeste taj smeh. Neke prekrasne žurke. On kako peva sa slušalicama na ušima za miksetom Depeche Mode i Majkla Džeksona. I tako čitavu deceniju.

Posle City radija, Saša je nastavio karijeru na niškom Bankeru, gde je pronašao neku novu energiju i entuzijazam i  sve do sada, na najlepši način razvijao profesionalnu zrelost.

Strašno je teško pisati In memoriam prijatelju. Pogotovo kada je odlazak preuranjen kao sada i kada zaista nema  dovoljno pametnih reči utehe za porodicu i poznanike.

Doviđenja dragi Mico i hvala ti za petinu života koju si poklonio City radiju. Hvala ti za svaki smeh i svaku uspomenu danas vrednu suza. Znaš, rođeni,  da mi generacija „Crnog bombardera“ verujemo u one crne rupe a ne u večni odlazak. Tako je to kad petljaš sa etrom. Zato i nije ovo zbogom nego doviđenja. Ostaje nam da se nadamo da ćemo se jednom u nekoj od njih svi ponovo sresti. City radio te neće zaboraviti.

Oznake

Ivana Petrović

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Revivalists
Za 1 minut

Wish I Knew You

Revivalists
Peter Gabriel feat. Billy Cobham
Za 6 minuta

Burn You Up Burn You Down

Peter Gabriel feat. Billy Cobham
ZZ Top
Za 9 minuta

Legs

ZZ Top
Mando Diao
Za 14 minuta

Black Saturday

Mando Diao
Ian Dury And Blockheads
Za 17 minuta

Sex & Drugs & Rock & Roll

Ian Dury And Blockheads

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend