Kultura

Beti Đorđević uručena Nišvilova nagrada za životno delo, večeras je slušamo na festivalu

Foto: T. T.
Nagrada za životno delo koju Nišvil džez festival tradicionalno dodeljuje najistaknutijim srpskim muzičarima uručena je džez i soul pevačici Beti Đorđević na svečanosti u Gradskoj kući. Ovogodišnjoj dobitnici je pripala čast da otvori glavni program festivala koji počinje večeras od 20 sati.

“Hvala najlepše na nagradi i hvala što ste se setili moje malenkosti, ovo je za mene nešto sasvim posebno i veliko, nešto što se u mom životu desilo negde možda dva puta, veliko zadovoljstvo i radost. Naravno odužiću se još i pesmom, to će biti nešto sasvim posebno “, kazala je Beti Đorđević i dodala da kada se osvrne unazad i vidi čitavu galeriju pređašnjih dobitika oseća ponos jer se našla među velikanima.

Dobitnica nagrade koja je ostala verna džezu svih ovih odina kaže da je to bila ljubav na prvo slušanje, te da je za nju džez mnogo više od muzike: “Džez je za mene filozofija života”.

Podsetimo, publika je u martu mesecu saznala da je Nišvilova nagrada za životno delo otišla u ruke Beti Đorđević i sa nestrpljenjem čekala festival, kada će ovogodišnjoj dobitnici pripasti čast da otvori glavni program Nišvila koji počinje večers od 20 satii.

Inače, ona je rođena 1946. godine u Kumanovu, a od svoje petnaeste godine živi u Beogradu, gde je završila srednju muzičku školu. Na muzičku scenu kročila je krajem šezdesetih kao članica grupe pevača i gitariste Slobodana Boba Đorđevića, koji joj je kasnije postao i suprug.

Objavila je desetak singlova, dva albuma i jedan kompilacijski album, a Rambo Amadeus za nju je napisao pesmu “Nema te”, koje su zajedno izveli na Beoviziji 2018. godine.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 32 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 28 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 25 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 21 minut

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend