Kultura

Bioskop Kupina i SKC potpisali Protokol o saradnji

Predstavnici novog niškog bioskopa Kupina i Studentskog kulturnog centra Niš potpisali su Protokol o saradnji kojim će se unaprediti kulturni život grada. Od septembra nas u Kupini očekuju i prve predstave Akademskog pozorišta.

Saradnja ove dve važne kulturne institucije u Nišu doprineće i poboljšanju kulturnog života, ali i većoj raznovrsnosti programa i kulturnih manifestacija namenjenih Nišlijama.

„Kao što smo i ranije najavljivali, nastavljamo da formiramo mrežu istitucija koje se bave kulturom. Saradnja sa SKC-om doneće nove programe i forme u bioskop. Planiramo da rezultat saradnje budu filmovi i seminari, predstave i drugi zanimlivi programi“, objasnio je Branko Krsmanović, vlasnik bioskopa.

Predstavnici Studentskog kulturnog centra kažu da će im ova saradnja pružiti mogućnost da svoje programe organizuju i na drugim mestima jer zgrada u kojoj su trenutno nije u potpunosti opremljena za sve njihove aktivnosti.

„Povezivanjem otvaramo i neke nove mogućnosti koje će sigurno doprineti razvoju kulture na različitim poljima. Sigurni smo da će i program SKC-a dati novi dimenziju i boju bioskopu“, rekao je Miša Jović, direktor SKC-a.

Rezultat saradnje Nišlije će moći da vide već početkom septembra, kada će u bioskopu biti organizovane predstave Akademskog pozorišta.

„Od septembra Kupina film kreće i sa svojim edukativnim programom, gde se počinje sa školama glume, muzike, baleta, filmske režije i produkcije i sve institucije sa kojima smo do sada potpisali protokole će biti uključene u ove edikativne programe.

Ovi programi su planirani za decu osnovnih i srednjih škola, studente i sve zainteresovane za programe koje mi nudimo“, izjavila je Vesna Lazić, PR bioskopa Kupina.

Od narednog leta počinje sa radom i bioskop na otvorenom, kada će biti organizovane projekcije filmova u dvorištu Banovine.

Bioskop Kupina je, za nepunih 6 meseci od kako je otvoren, potpisao protokole i ostvario uspešnu saradnju sa Dečijim centrom, Niškim kulturnim centrom i Regionalom privrednom komorom u Nišu.

CITY SMART

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Za 26 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Za 29 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Za 33 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Za 37 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
Za 41 minut

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend