Kultura

Bioskop Kupina i SKC potpisali Protokol o saradnji

Predstavnici novog niškog bioskopa Kupina i Studentskog kulturnog centra Niš potpisali su Protokol o saradnji kojim će se unaprediti kulturni život grada. Od septembra nas u Kupini očekuju i prve predstave Akademskog pozorišta.

Saradnja ove dve važne kulturne institucije u Nišu doprineće i poboljšanju kulturnog života, ali i većoj raznovrsnosti programa i kulturnih manifestacija namenjenih Nišlijama.

„Kao što smo i ranije najavljivali, nastavljamo da formiramo mrežu istitucija koje se bave kulturom. Saradnja sa SKC-om doneće nove programe i forme u bioskop. Planiramo da rezultat saradnje budu filmovi i seminari, predstave i drugi zanimlivi programi“, objasnio je Branko Krsmanović, vlasnik bioskopa.

Predstavnici Studentskog kulturnog centra kažu da će im ova saradnja pružiti mogućnost da svoje programe organizuju i na drugim mestima jer zgrada u kojoj su trenutno nije u potpunosti opremljena za sve njihove aktivnosti.

„Povezivanjem otvaramo i neke nove mogućnosti koje će sigurno doprineti razvoju kulture na različitim poljima. Sigurni smo da će i program SKC-a dati novi dimenziju i boju bioskopu“, rekao je Miša Jović, direktor SKC-a.

Rezultat saradnje Nišlije će moći da vide već početkom septembra, kada će u bioskopu biti organizovane predstave Akademskog pozorišta.

„Od septembra Kupina film kreće i sa svojim edukativnim programom, gde se počinje sa školama glume, muzike, baleta, filmske režije i produkcije i sve institucije sa kojima smo do sada potpisali protokole će biti uključene u ove edikativne programe.

Ovi programi su planirani za decu osnovnih i srednjih škola, studente i sve zainteresovane za programe koje mi nudimo“, izjavila je Vesna Lazić, PR bioskopa Kupina.

Od narednog leta počinje sa radom i bioskop na otvorenom, kada će biti organizovane projekcije filmova u dvorištu Banovine.

Bioskop Kupina je, za nepunih 6 meseci od kako je otvoren, potpisao protokole i ostvario uspešnu saradnju sa Dečijim centrom, Niškim kulturnim centrom i Regionalom privrednom komorom u Nišu.

CITY SMART

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Bonnie Tyler
Za 0 minuta

Hide Your Heart

Bonnie Tyler
Josip Bocek
Za 5 minuta

Dinamit

Josip Bocek
Neverne Bebe
Za 8 minuta

Dvoje

Neverne Bebe
Supertramp
Za 12 minuta

The Logical Song

Supertramp
Fleetwood Mac
Za 16 minuta

Hold Me

Fleetwood Mac

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend