Koncerti

Aleksandar Tasić nastupa na humanitarnom koncertu u Simfonijskom orkestru

U petak od 19h u sali Simfonijskog orkestra biće održan humanitarni koncert pod nazivom "Klasika za mlade". Na koncertu nastupa klarinetista Aleksandar Tasić, a koncert se odvija pod dirigenstkom palicom Milene Injac. Ulaz na koncert je slobodan uz dobrovoljni prilog, koji će biti usmeren ka Banci dobročinstva.

“Ideja nam je da kao mladi ljudi dodatno pomognemo našoj Banci dobročinstva te smo se odlučili da karte budu besplatne uz dobrovoljni prilog za lečenje mladih iz Niša. Karte je moguće preuzeti na blagajni Niškog simfonijskog orkestra, dok se dobrovoljni prilog daje na samom ulazu”, ističu organizatori i pozivaju zainteresovane da u što kraćem periodu preuzmu karte, budući da je njihov broj  ograničen.

Na koncertu nastupa Aleksandar Tasić (klarinet), a na programu koncerta su dela Mendelsona, Mocarta i Elgara. Koncert će se odvijati pod dirigentskom palicom Milene Injac.

Tasić je diplomirao i magistrirao na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi N. Srdića. Usavršavao se kod R. Moralesa na njujorškom Džulijardu, M. Kolinsa na londonskoj Kraljevskoj Akademiji i M. Arinjona na Nacionalnom konzervatorijumu za muziku u Parizu. Kao solista nastupao je sa brojnim ansamblima, simfonijskim orkestrima i filharmonijama u Švajcarskoj, Holandiji, Rusiji i Srbiji.

Kao solo klarinetista Festivalskog orkestra UBS Verbier (Švajcarska) nastupao je u svim značajnim koncertnim salama sveta, pod rukovodstvom  dirigenat: Dž. Livajn, Z. Mehta, K. Nagano, V. Savališ, V. Gergijev, K. Vandeli. Predaje Kamernu muziku na Muzičkoj akademiji u Novom Sadu i od 2007. godine svira u duu sa Zoranom Krajišnikom.

Karte se mogu preuzeti svakog radnog dana od 08-15č. na blagajni NSO (zgrada iza koncertne sale) uz dobrovoljan prilog. Organizatori navode da će koncert biti održan uz  primenu svih aktuelnih epidemioloških mera. Napominju da je nošenje maske u zatvorenom prostoru i dalje na snazi i da bez zaštitne maske nije moguće ući u koncertnu salu.

Koncert “Klasika za mlade” zajednički organizuju Kancelarija za mlade Grada Niša i Zrenjaniski kamerni orkestar uz podršku Niškog Simfonijskog orkestra.  Pokrovitelji koncerta su Grad Zrenjanin, Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama i Kulturni centar Vojvodine “Miloš Crnjanski“.

Jelena Jocić

2 Komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Simply Red
Za 3 minuta

Turn it Up

Simply Red
Tash Sultana
Za 7 minuta

Greed

Tash Sultana
Honne
Za 11 minut

What Would You Do (feat. Pink Sweat)

Honne
Kawala
Za 14 minuta

Angry Man

Kawala
Rocketman
Za 17 minuta

Saturday Night's Alright

Rocketman

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend