Koncerti

Bojan Marović “ostavio srce na sceni”, emotivni koncert u Nišu

Nedelju veče u našem gradu obeležile su igra i pesma, a za dobru atmosferu pobrinuo se pevač Bojan Marović koji je održao koncert u Pozorištu. Koncert je imao humanitrani karakter, a sav prihod od prodaje karata biće uplaćen na računa Banke dobročinstva.

“Muzika je moć sama po sebi, ona je ta koja spaja ljude i čiji jezik svako razume”, kaže Marović i dodaje da mu pričinjava veliko zadovoljstvo što je imao prilike da ponovo zapeva za Nišlije i to na događaju koja ima humanitarni karakter.

Pevač se seća da je prvi koncert održao u Nišu 2005. godine i da su kako kaže Nišlije bile grlate. Južnjaci ga nisu izneverili ni ovoga puta, te je se pesma orila pozorišnom salom,  publika je zaigrala u ritmu muzike, jedan hrabar mladi par je čak i zaplesao, a pevač poručio da je ljubav uvek u modi.

Marović je izveo svoje dobro znane numere: “Tebi je lako”, “Bićeš moja”, “Krio sam” i druge.

U momentu kada je zapevao numeru “Više te nema” u uglu oka mu je zasjala suza, a publika je ovaj emotivni trenutak nagradila gromoglasnim aplauzom koji nekoliko minuta nije prestajao, te je on ohrabren nastavio da peva, dok se iz publike moglo čuti “ostavio je srce na sceni”.

Dva sata je proletelo, a publika nije dozvolila pevaču da tek tako ode sa scene, te su ga vratili na bis, a on je puna srca zajedno sa publikom još jednom otpevao pesmu  “Više te nema” koja je obeležila veče.

Nišlije su čitave večeri uživale u dobroj muzici, a za atmosferu su se pored  Bojana Marovića, pobrinuli i specijalni gosti članovi benda Lutajuća srca Spomenka Đokić i Vlada Crnomarković. Spomenka kaže da se Lutajuća srca uvek odazivaju ovakvim akcijama i da nema lepšeg načina da odaju počast svojim članovima koji više nisu sa njima nego pesmom koja leči.

Koncert je organizovalo Udruženje Crnogoraca Jugoistočne Srbije u saradnji sa Bankom dobročinstva, a pokrovitelj koncerta je Uprava za saradnju sa dijasporom-iseljenicima Crne Gore.

Organizatori kažu da ih posebno raduje što se ovoj humanitarnoj akciji odazvao veliki broj građana kako iz Srbije, tako iz regiona, te je na račun Banke dobročinstva stiglo puno donacija.

Sakupljeno je 80.500 dinara, a kako kažu organizatori  poslat je i veliki broj SMS poruka.

Podsetimo Bojan Marović je prisutan na balkanskoj muzičkoj sceni skoro dve decenije, snimio je tri albuma i 13 singlova.

Jelena Jocić

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

  • Hvala svima – i UCJS, i izvođačima, i izdavaču iz Bara od koga sam dobila pod najpovoljnijim uslovima 100 knjigu svojih haiku radova. One nastavljaju putem licitacija prikupljanje sredstava za lečenje korisnika Fondacije Budi human (prvenstveno)

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 25 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 22 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 18 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 14 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend