Koncerti

Jedanaesti festival klasične muzike “Constantinus” počinje u sredu

Foto: Pixabay
Nakon dve godine pauze zbog pandemije koronavirusa međunarodni festival klasične muzike "Constantinus" vraća se u Niš. Festival počinje u sredu 15. i traje do petka 17. juna. Koncerti se održavaju u Sinagogi od 19:30 sati , a ulaz je slobodan.

Festival posvećen delima klasične muzike trajaće tri dana, a publika će imati priliku da uživa u izvedbi vrsnih umetnika. Na programu prve festivalske večeri je izbor francuskih pesama od Trubadura do Brela,  dela domaće muzike kao pesme karakterističnim za mediteransko podneblje iz Italije, Španije i Grčke koje izvodi Radmila Bakri.

Drugog dana festivala ljubitelji klasiče muzike će moći da uživaju u delima  Jozefa Hajdna, Franca Nojbauvera, Roberta Fuša i Ludviga Špora koje će na vioini izvesti Aleksandra Milanović i Aleksandra Kijanović. Dok će trećeg dana nastupiti sastav iz Banja Luke “Flutete” koji čine flautiskinje Marija Pilipović, Sunčica Lončar i Sonja Miletić.

Međunarodni festival klasične muzike “Constantinus” održava se jedanesti put zaredom, a poslenje dve godine nije organizovan zbog poznate situcije sa koronavirusom. Koncerti počinju u 19:30 sati, a ulaz je besplatan.

Detaljnije informacije o izvođačima dostupne su na zvaničnoj Fejsbuk stranici festivala.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Za 43 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Za 46 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Za 50 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Za 54 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
Za 58 minuta

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend