Koncerti

Betovenova Simfornija br. 9 na premijernom koncertu Simfonijskog orkestra

Simfonijski orkestar organizuje premijerni koncert povodom obeležavanja tri veka od izgradnje niške Tvrđave. Na koncertu će biti izvedena Betovenova Simfonija br. 9. Koncert je zakazan za 21. septembar na Letnjoj pozornici u Tvrđavi sa početkom u 20 časova.

Na premijernom koncertu biće izvedena Betovenova Simfonija broj 9, d mol, Op. 125. Simfonija ima četiri dela – Allegro ma non troppo, un poco maestroso, Molto vivace, Adagio molto e cantabile i Finale.

Dirigent programa je Dejan Savić, istaknuti jugoslovenski umetnik i magistar dirigovanja. Kao dirigent i sa svojim ansamblima gostovao je u Grčkoj, Izraelu, Bugarskoj, Holandiji, Nemačkoj, Irskoj, Rusiji, SAD, Italiji, Austriji, Švajcarskoj i Španiji.

Solisti na premijernom koncertu su Sanja Kerkez, sopran, Anja Jovanović, mecosopran, Nikola Kitanovski, tenor i Marko Milisavljević, bariton.

Sanja Kerkez već tokom studija osvajala je brojne nagrade na saveznim pevačkim takmičenjima. Dobitnik je nagrada Narodnog pozorišta za umetničko ostvarenje i individualno premijerno umetničko ostvarenje. Godine 2021. dobila je „Zlatni beočut” za trajni doprinos kulturi Beograda.

Anja Jovanović održala je brojne resitale širom zemlje i inostranstva i nastupala je sa svim značajnijim simfonijskim i kamernim sastavima naše zemlje. Učestvovala je na koncertima u Grčkoj, Rusiji, Holandiji, Austriji, Bugarskoj, Rumuniji, Italiji, Makedoniji i Sloveniji. Trenutno radi kao profesor solo pevanja u muzičkoj školi „Kosta Manojlović”.

Nikola Kitanovski dobitnik je prve nagrade na internacionalnom konkursu za solo pevače „Katja Ričareli” 1991. godine u Mantovi, Italija. Dobitnik je brojnih domaćih priznanja i godišnje nagrade Narodnog pozorišta u Beogradu. Od 2004. godine se bavi pedagogijom. Danas je redovni profesor na Katedri za solo pevanje na FMU u Beogradu.

Marko Milisavljević diplomirao je Solo pevanje na Fakultetu umetnosti u Nišu 2015. godine kao najbolji student solo pevanja od osnivanja fakulteta. Godinu dana kasnije, masterirao je kao najbolji student generacije. Tokom školovanja učestvovao je na mnogim festivalima i takmičenjima i osvajao brojne nagrade.

U programu učestvuju i hor Radio televizije Srbije, hor SKC-a i Niški kamerni hor.

Svi zainteresovani da  mogu kupiti karte na blagajni NSO od 8 do 15 časova. Karta iznosi 500 dinara.

Ganja Nikolić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Kate Bush
Za 0 minuta

Running Up That Hill

Kate Bush
Kelis & Cee Lo
Za 3 minuta

Lil Star

Kelis & Cee Lo
Montell Jordan
Za 7 minuta

This Is How We Do it

Montell Jordan
Natalie Imbruglia
Za 11 minut

Wrong Impression

Natalie Imbruglia
Tracy Chapman
Za 14 minuta

Across the Lines

Tracy Chapman

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend