Koncerti

Nišville se priključuje obeležavanju Svetskog dana džeza

U petak 30. aprila obeležava se Svetski dan džeza. Tim povodom na bini ispred Nišville džez muzeja u Tvrđavi, nastupiće dva džez sastava: "ROJAZE Nišville Jazz Band", koji čini osmoro muzičara, učesnika međunarodnog projekta Srbije, Francuske i Belgije i "TAKESHI & Friends", koji prevdodi japanski gitarista Takeshi Suda, uz pratnju niških eminentnih džez muzičara. Nastupi su zakazani za 13h.

Ove godine se proslavlja važan jubilej – decenija obeležavanja Svetskog dana džeza. “Za ovogodišnji 10. jubilarni INTERNATIONAL JAZZ DAY biće održan matine program sa početkom u 13h na bini ispred Nišville džez muzeja u niškoj Tvrđavi, gde će nastupiti dva džez sastava: “ROJAZE Nišville Jazz Band” – osmoro mladih muzičara, učesnika međunarodnog projekta Srbije, Francuske i Belgije. Drugi sastav je  “TAKESHI & Friends”, koji predvodi japanski gitarista Takeshi Suda, uz pratnju niških eminentnih dzež muzičara”, navodi se u saopštenju Nišvila.

Ljubitelji džez muzike program će moći da prate uživo putem direktnog prenosa na internetu preko svojih računara, tableta ili telefona putem Nišville televizije.Link za koncert mogu naći OVDE.Organizatori napominju da će se u slučaju nepovoljnih vremenskih uslova, program održati u  holu sa postavkom instrumenata u samom Nišville jazz muzeju.

Na programu Nišville radija u istom terminu, u petak, 30. aprila od 13h biće upriličen poseban program koji su pripremili rezidenti Nišville Midnight Jazzdance bine, “NiSu Brothers” – Milan Saitović Jazzysad (DJ Master Flow) i Dejan Šobot – DJ Loptica. Slušaoci će na Međunarodni dan džeza uživati u plesnoj džez muzici iz celog sveta.

Internacionalni dan džeza ustanovljen je 30. aprila 2012. godine od strane UNESCO-a, a  na inicijativu Herbija Henkoka. Tom prilikom je obrazloženo da je u poslednjih 100 i više godina, džez postao glas slobode i tolerancije u brojnim zemljama sveta.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Whitney Houston
Za 2 minuta

Greatest Love

Whitney Houston
Noora Noor
Za 7 minuta

Forget What I Said

Noora Noor
Randy Crawford
Za 10 minuta

Purple Rain

Randy Crawford
Everything But the Girl
Za 14 minuta

Missing

Everything But the Girl
Lykke Li
Za 18 minuta

Get Some

Lykke Li

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend