Koncerti

Otvaranje festivala “Niš u srcu” obeležili najveći hitovi grupe Queen

Izvođenjem najvećih hitova grupe "Queen" na Trgu Stevana Sremca sinoć je zvanično počeo festival "Niš u srcu". Koncertom "Break free" niški muzičari dali su doprinos globalnom obeležavanju pedesetogodišnjice od osnivanja čuvene britanske grupe.

Ljubitelje čuvene muzičke grupe, ali i svi oni koji nose Niš u srcu okupili su se sinoć ispred Kalče i uživali u dobroj muzici. Melodija dobro znanog hita “I want to break free” orila se gradom, a okupljeni su pevali i njihali se u ritmu muzike, a hitovi su nastavili da se nižu na radost publike.

Koncert je održan pod dirigentskim vođstvom Ivane Mirović i u pratnji benda u sastavu Željko Ljubić-Piti, Bojan Bojković, Marko Nikolić i Miloš Vojvodić nastupili su Varvara Anastasijević, Jovana Bajagić, Anastasija Mihajlenko, Ivana Babović, Petra Maksimović, Marko Milisavljević, Stefan Mladenović, Damjan Mišić i Milan Mirić.

Ovaj koncert je urađen u produkciji festivala PozitivNI, a podršku je pružio Grad. Međutim, to nije jedini koncert koji očekuje Nišlije tokom trajanja festivala.

Muzički program “Niš u srcu” nastavlja se  već večeras, a od 18h nastupaju  “MASTER BLASTER BLASTERSI” polaznici prve savremene muzičke škole iz Beograda MASTER BLASTER.

U bendu nastupaju: Lazar Stojanović – bubnjevi, Bogdan Novaković – bas gitara, Viktor Birač – gitara, Ognjen Anić – gitara, Mihailo Jelić – klavijature, Mina Grgurović – vokal i klavijature i Manu Bertolotti – glavni vokal. Sponzor koncerta je FAZI.

Podsetimo na festivalu Niš u srcu svoje rukotvorine izlaže  više od 40 niških kreativaca.  Izlagači ne plaćaju izložbeni prostor, ali su umesto toga u obavezi da doniraju 20% ostvarene zarade u svrhu opremanja Umetničke škole u Nišu.

Program će trajati od 12 do 20h do kraja godine i besplatan je za sve posetioce.

Novogodišnji Niš u srcu organizuju Turistička organizacija Niša i udruženje Fabrika umetnika uz sponzorstvo kompanije Idea.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 44 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 41 minut

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 37 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 33 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend