Koncerti

Posle deset godina Zoran Predin ponovo u Nišu

Foto: SKC
Frontmen kultne grupe "Lačni Franc" Zoran Predin predstaviće niškoj publici svoj prvi roman "Mongolske mrlje”, a potom održati i koncert u četvrtak 26. maja u Banovini. Promocija knjige počinje u 20 sati, a sat vremena kasnije će biti održan koncert. Cena ulaznice iznosi 1.000 dinara i može se kupiti u prostorijama Studentskog kultrunog centra.

Nakon zapažene zbirke priča “Glavom kroz zid”, frontmen kultne grupe Lačni Franc, Zoran Predin, objavio je i svoj prvi roman “Mongolske mrlje”, u izdanju Geopoetike.

“Preplitanje i borba dva vremena – onog turskog ratnika posle neuspešne opsade Beča od pre pet vekova i doba mladog i nadobudnog člana stranke Slovenija Slovencima odmah po proglašenju državne nezavisnosti; borba između krajnosti – smrti i ljubavi. Priča o porodici, narodu, kontinentu. A u njoj su osmanske vojske i jugoslovenske tajne službe koje čine zlodela u ime čistoće rase, vere, ideologije ili jezika, i – suprotstavljeni pojedinac”, piše Geopoetika.

Nakon predstavljanja knjige, biće održan i koncert, a Nišlije će nakon deset godina ponovo imati prilike da čuju hitove kultne grupe.

O svojim pesmama autor ima običaj da kaže da ih oseća kao deo sebe: “To više nije nešto što je nastalo izvan mene ili nešto što sam usvojio, to je kao prsti, ruka, dio mene. Zato se vrlo brižljivo i pažljivo ponašam prema njima i ono što me raduje je da nove generacije isti tekst, istu pjesmu, vole i razumiju na neki novi način. Zato je dobra pjesma i nazvana dobra pjesma, jer ne dosadi”.

Predin je u svojoj bogatoj karijeri objavio 43 albuma, četiri zbirke tekstova, dve knjige kratkih priča i sada roman. Oprobao se u različitim muzičkim stilovima i nastupao je na pozornicama širom sveta.

Karte se mogu kupitiu prostorijama Studenskog kulturnog centra Niš (Šumatovačka BB, 3. sprat) radnim danima od 10 do 14 sati, po ceni od 1000 dinara.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 4 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 1 minut

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 57 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 53 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend