Koncerti

Ričard Beret i ansambl “Studio 6” u utorak pred niškom publikom

Foto: Niški kulturni centar
U utorak 12. oktobra u Velikoj sali Niškog kulturnog centra od 19h održaće se koncert klasične muzike pod nazivom "Close - up". Publika će uživati u izvođenju britanskog umetnika Ričarda Bereta i srpskog ansambla "Studio 6", a ulaz je slobodan.

Kako navode iz NKC-a, savremeni klasik Close-up rezultat je višegodišnje bliske saradnje između britanskog kompozitora i vizionara Ričarda Bereta i ansambla Studio 6.

“Izvođači imaju izuzetnu ulogu, stvarajući delo svaki put iznova, i čineći ga vitalnim i uvek novim, redovno ubacujući svoj sopstveni kreativni materijal unutar postojeće ispisane partiture”, navode organizatori.

Program koncerta se sastoji od šest stavova, za različite sastave u okviru ansambla, a svaki od njih, kažu, istražuje drugačije aspekte odnosa između komponovanih i spontanih-improvizovanih muzičkih akcija.

Učesnici koncerta su Ričard Beret – elektronika, Karolina Beter – blokflauta, Vladimir Blagojević – harmonika, Ivana Grahovac –  violončelo, Nenad Marković – truba i Milana Zarić –  harfa, navode iz NKC-a.

Ričard Beret je  međunarodno aktivan kao kompozitor, improvizator na elektronici, kao i profesor na Kraljevskom konzervatorijumu u Hagu i na Akademiji kreativnih i izvođačkih umetnosti u Lajdenu.

“Njegove kompozicije se izvode širom sveta, i obuhvataju solističke, kamerne, i orkestarske partiture široke palete izražajnih sredstava – od strukturisane improvizacije do kompleksnog notnog zapisa, od akustičnih instrumentalnih kompozicija do inovativne upotrebe digitalnih tehnologija”, piše u saaopštenju.

Sa Beretom će nastupiti i kolektiv muzičara sa bazom u Beogradu i Novom Sadu – “Studio 6”. Anambl postoji od 2012. godine, a nakon skoro deset godina postojanja važi za vodeći ansambl za savremenu muziku na domaćim prostorima.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Smokey Robinson
Za 3 minuta

Baby Thet's Backatcha

Smokey Robinson
Kaleo
Za 6 minuta

Hey Gringo

Kaleo
Zella Day
Za 11 minut

Girls

Zella Day
Dan Croll
Za 14 minuta

On Top

Dan Croll
Aura Dione
Za 17 minuta

Friends

Aura Dione

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend