Koncerti

Sopran Nataša Radovanović nastupa sa Ansamblom Kolo u Nišu

Foto: Ansambl Kolo
U sklopu jesenje turneje Ansambl narodnih igara i pesama Srbije “KOLO”, održaće pevački koncert u Nišu na Amfiteatru na keju u 19h. Program će se sastojati iz dva dela: duhovnog i tradicionalnog, sa specijalnim gostom Natašom Radovanović, sopranom ansambla Narodnog pozorišta u Beogradu.

“Reč je o pevačkom koncertu, a program je podeljen u dva bloka: duhovni i tradicionalni. Na koncertu će nastupiti specijalna gošća Nataša Radovanović solistkinja i sopran ansambla Narodnog pozorišta u Beogradu”, objašnjava Strahinja Bošković iz ansabla Kolo.

Bošović ističe da je Ansabl poslednjih godina dosta radio na pevačkim koncertima, te se će publika uživati. “Mislim da će publika uživati i sada imati jednu drugu perspektivu na program ansamba, jer osim narodnih igara negujemo i tradicionalnu muziku i pesme Srbije.”

Na pitanje novinarke zbog čega su se opredelili za naš grad, sagovornik ističe da su ljudi s Juga gostoprimljivi.

“Prošlo je par godina od naše poslednje turneje na Jugu. Još uvek se sećamo poslednjeg koncerta koji smo održali u Nišu i kako nas je niška publika primila”, kaže sagovornik i dodaje da se uvek rado vraćaju u Niš.

Turneja Ansabla “Kolo” počela je 15. septembra i do sada su obišli  Leskovac i Vranje.  Večeras nastupaju u Pirotu, sutra u Nišu, zatim slede Aleksinac i Požarevac, gde će se  turneja završiti .

Ansambl je počeo sa radom 15. maja 1948. godine da bi već 29. novembra 1948. godine premijerno stupio na scenu Narodnog pozorišta u Beogradu uz pratnju orkestra Beogradske opere i tamburaškog orkestra Radio Beograda. Tako je već na prvom nastupu započeo saradnju sa reprezentativnim umetničkim institucijama Srbije što će postati i tradicija.

Koncert se organizuje uz podršku Grada Niša i Kancelarije za mlade. Ulaz na koncert je slododan.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Groove Armada
Za 0 minuta

My Friend

Groove Armada
Gregory Porter
Za 4 minuta

Revival

Gregory Porter
Joe Mcbride
Za 7 minuta

Sunny

Joe Mcbride
Smokey Robinson
Za 11 minut

Baby Thet's Backatcha

Smokey Robinson
Kaleo
Za 15 minuta

Hey Gringo

Kaleo

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend