Kultura

Dečja umetnička kolonija “Gračanica” u Nišu

Foto: NKC, arhiva
"Dečija umetnička kolonija Gračanica“, održaće se u periodu od 6. do 10. juna, a učesnici manifestacije su učenici OŠ "Miladin Popović“ iz Pasjana, kod Gnjilana.

Dečija umetnička kolonija Gračanica okupiće talentovane osnoce koji će u naredni danima imati priliku da nauče nešto novo, te da kroz bružljivo osmišljene radionice sa istaknutim kulturnim radnicima unaprede i razvijaju svoj talenat.

“Cilj ove manifestacije, koja je po mnogo čemu jedinstvena u Srbiji, jeste da pomogne talentovanoj deci sa Kosova i Metohije i da im omogući druženje i rad sa poznatim umetnicima i njihovim
vršnjacima iz Niša i okoline”, navode organizatori i dodaju da će tokom trajanja Kolonije biti organizovane kreativne radionice, na kojima će sa decom raditi priznati niški pisci, glumci i slikari.

Za vreme boravka u našem gradu učesnici će biti smešteni u Regionalnom centru, a tokom boravka u Nišu obići će kulturno- istorijske znamenitosti grada i pristvvati raznim kulturnim događajima u gradu i i po završetku Kolonije poneti lepa sećanja, koja možda jednog dana ovekoveče na nekoj  umetničkoj slici.

Dečiju umetničku koloniju Gračanica organizuje Niški kulturni centar osamnaesti put za redom.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 43 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 40 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 36 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 32 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend