Kultura

Edukativna radionica “Stipom protiv nasilja” u Kampu fabrike umetnika

Foto: Arhiva City Smart
U subotu 23. jula od 12:30 časova u prostoriji Kampa fabrike umetnika u Brzom Brodu biće organizovana edikativna radionica stripa "Stripom protiv nasilja" namenjena mlađoj publici . Radionicu će voditi poznati strip autor Marko Stojanović, a prilagođena je deci uzrasta od 10 do 16 godina.

Deca urasta od 10 do 16 godina imaće priliku da se upoznaju za ovom umetnošću, ali isto tako da na kreativan način uče o nasilju i njegovim negativnim posledicama, te kako da reše konflikte na miran način, da saslušaju i razumeju druge.

“Cilj radionice je da se mladi polaznici informišu i steknu praktična znanja izrade strip kaiša, koji je najosnovnija forma stripa, uvođenjem u izražavanje jezikom stripa kroz njegove bazične osnove. Tokom radionice, polaznici će imati priliku da kreiraju svoj strip u formi jednostavnog strip kaiša. Tema strip kaiša biće strip protiv nasilja, odnosno promovisanje nenasilnog rešavanje konflikta”, navode organizatori.

Stripovi kreirani tokom trajanja radionice biće izloženi u jednistvenom prostoru Kampa galerije evropske umetnosti koji se nalazi na lokaciji Fabrike umetnika u Brzom Brodu. Učešće na radionici je besplatno, a roditelji koji žele da prijave svoju decu to mogu da učine do petka 22. jula u 17 časova.

Marko Stojanović rođen je 17. maja 1978. godine u Leskovcu gde i danas živi i radi kao profesor engleskog jezika. Već dvadeset i dve godine crta stripove i prevodi ih (“Hellboy”, “Hardboiled“, “Raptors“, “Sky Doll“).

Glavni i odgovorni urednik je niškog strip časopisa Strip Pressing i idejni tvorac i suorganizator Balkanskih smotri mladih strip autora, najstarijeg i najmasovnijeg strip festivala na prostoru bivše SFRJ. Vodi Leskovačku školu stripa “Nikola Mitrović Kokan” od 1995. godine.

Dobitnik je preko sedamdeset nagrada u sferi devete umetnosti, između ostalog prve nagrade Politikinog Zabavnika.

Radionicu organizuje EU info kutak Niš u saradnji sa Kampom Fabrike umetnika.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 7 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 4 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Za -0 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 56 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend