Film

Dani francuske z’ animacije u Niškom kulturnom centru

Foto: Niški kulturni centar
Ljubitelji francuske kulture imaće priliku da u periodu od 29. novembra do 2. decembra pogledaju četiri dugometražna animirana filma u okviru Dana francuske z’animacija. Filmovi se prikazuju u Maloj sali Niškog kulturnog centra od 19 sati, a ulaz je slobodan.

Niški kulturni centar u saradnji sa Francuskim institutom organizavaće filmski karavan dugometražnih animiranih filmova pod nazivom “Dani francuske z’ animacije”. Prema rečima organizatora, novi ciklus karavana prikazaće svu lepotu animiranih filmova i niškoj publici predstaviti neke od najboljih filmova iz ove zemlje.

Karavan otvara film „Dilili u Parizu”. „U Parizu s početka dvadesetog veka, u društvu mladog dostavljača, mala melanežanka Dilili vodi istragu o misterioznim otmicama devojčica. Tokom istrage upoznaje nesvakidašnje osobe koje joj pomažu u pronalaženju tragova, koji je vode ispod zemlje gde pronalazi veoma neobične zlikovce. Dvoje prijatelja će se entuzijastično boriti za život na svetlosti i pomagati zajednici koju su ispod zemlje upoznali…“

Da kasnije na programu je “Veliki zli lisac” koji govori o tome da ništa nije onako kako se na prvi pogled čini, dok je trećeg dana karavana na programu je ostvarenje „Kalamiti.“. Film govori o devojci koja prolazi kroz razne izazove na svom životnom putu otrivajući pojam slobode, ali istovremeno gradeći sopstvenu ličnost.

Poslednji dan festivala je rezervisan za film „Vonjavi pas„. „Bio jednom jedan povodljiv i živahan pariski pas, po imenu Vonjavi pas. Sa Šaplaplaom, svojim vernim drugom iz oluka, Vonjavi pas luta ulicama Pariza uzdignute glave. Uprkos svim nezgodama koje pravi, Vonjavi  pas se uvek dočeka na noge! Međutim, drugim psima tu nešto biva sumnjivo… Ova luda avantura Vonjavog psa i njegovih prijatelja otkriva najmlađima poeziju Pariza!“, opis je filma.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Detour
Za 1 minut

Plesem Sama

Detour
Sandra
Za 5 minuta

Maria Magdalena

Sandra
Virgins
Za 9 minuta

Rich Girls

Virgins
Sam Smith
Za 12 minuta

Im Not Here to Make Friends

Sam Smith
James
Za 16 minuta

Getting Away With it All Messed Up

James

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend