Film

Dani francuske z’ animacije u Niškom kulturnom centru

Ljubitelji francuske kulture imaće priliku da u periodu od 29. novembra do 2. decembra pogledaju četiri dugometražna animirana filma u okviru Dana francuske z’animacija. Filmovi se prikazuju u Maloj sali Niškog kulturnog centra od 19 sati, a ulaz je slobodan.

Niški kulturni centar u saradnji sa Francuskim institutom organizavaće filmski karavan dugometražnih animiranih filmova pod nazivom “Dani francuske z’ animacije”. Prema rečima organizatora, novi ciklus karavana prikazaće svu lepotu animiranih filmova i niškoj publici predstaviti neke od najboljih filmova iz ove zemlje.

Karavan otvara film „Dilili u Parizu”. „U Parizu s početka dvadesetog veka, u društvu mladog dostavljača, mala melanežanka Dilili vodi istragu o misterioznim otmicama devojčica. Tokom istrage upoznaje nesvakidašnje osobe koje joj pomažu u pronalaženju tragova, koji je vode ispod zemlje gde pronalazi veoma neobične zlikovce. Dvoje prijatelja će se entuzijastično boriti za život na svetlosti i pomagati zajednici koju su ispod zemlje upoznali…“

Da kasnije na programu je “Veliki zli lisac” koji govori o tome da ništa nije onako kako se na prvi pogled čini, dok je trećeg dana karavana na programu je ostvarenje „Kalamiti.“. Film govori o devojci koja prolazi kroz razne izazove na svom životnom putu otrivajući pojam slobode, ali istovremeno gradeći sopstvenu ličnost.

Poslednji dan festivala je rezervisan za film „Vonjavi pas„. „Bio jednom jedan povodljiv i živahan pariski pas, po imenu Vonjavi pas. Sa Šaplaplaom, svojim vernim drugom iz oluka, Vonjavi pas luta ulicama Pariza uzdignute glave. Uprkos svim nezgodama koje pravi, Vonjavi  pas se uvek dočeka na noge! Međutim, drugim psima tu nešto biva sumnjivo… Ova luda avantura Vonjavog psa i njegovih prijatelja otkriva najmlađima poeziju Pariza!“, opis je filma.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Demis Roussos
Za 1 minut

From Souvenirs to Souvenirs

Demis Roussos
Simple Minds
Za 4 minuta

Human Traffic

Simple Minds
Shy Fx & Liam Bailey
Za 8 minuta

Come Around Slowly

Shy Fx & Liam Bailey
John Mayer
Za 10 minuta

Last Train Home

John Mayer
Warhaus
Za 14 minuta

Loves a Stranger

Warhaus

Amber Alert

City Smart Club

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend