Film

Kratki francuski filmovi pod vedrim nebom

Nastavlja se promocija evropskih kratkih filmova na otvorenom, a prva projekcija je zakazana za 28. jun u dvorištu kafića "Hush hush" u Nišu, a ulaz je besplatan.

Ljubitelji kratkih filmova i oni kojima su nedostajali filmovi na otvorenom imaće priliku da besplatno pogledaju od 28. juna pod vedrim nebom evropske filmove, a prvi događaj je u znaku francuske kinematografije. Događaj organizuju Mladi ambasadori u saradnji sa Francuskim institutom.

“Prvi događaj je namenjen ljubiteljma kratkog francuskog filma koji će imati priliku da pogledaju revijalni filmski program koji je pripremio Le Grek – grupa za kinematografska istraživanja i ispitivanja iz Pariza. Projekcije će se održati 28. juna od 20.30 u bašti kafića Hush hush u Nišu”, najavljuju Mladi ambasadori.

Pored projekcije filmova, biće organizovana i diskusija sa rediteljkom Žoanom Rakotarisoa, koja će nam predstaviti filmove i dostignuća francuske kinematografije.

Diskusiju će voditi Petra Nešić iz Madih ambasadora, dobitnica nagrade „European Film Challenge“.

Biće prikazano šest filmova produciranih od strane Le Grek-a: – „Nader Ajaš i Le Grek“, reditelja Nadera Ajaša – „Još uvek nismo mrtvi“, rediteljke Žoan Rakotoarizoe (koja će uživo predstaviti filmove i Le Grek) – „I ja idem tamo“, reditelja Antoana Kievasa – „Iza praznog stola“, reditelja Vensan Farasa – „Ne budi takav slabić“, reditelja Žilijana Sarika Pola – „Vodoljudi“, rediteljke Alis Barsbi.

Događaj se organizuje u saradnji sa Francuskim institutom u Nišu i kao deo Bašta festa – internacionalnog festivala kratkog filma u Bajinoj bašti.

Pored besplatnog ulaza za sve posetioice je obezbeđen i sladoled za osveženje.

Tokom projekcije biće poštovane sve preporučene zdravstvene preporuke.

Tokom letnjih meseci iz organizacije najavljuju da će biti predstavljenonekoliko evropskih kinematografija u sklopu projekta “Letnji bioskop za sve“ koji Mladi ambasadori realizuju uz podršku Grada Niša.

Marija Jevremčević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 36 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 33 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 29 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 25 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend