Film

Letnji bisokop pod zvezdama, ciklus švedskih filmova od utorka do četvrtka

Foto: Unsplash
Nišlije će od utorka 19. do četvrtka 21. jula u okviru letnjeg bioskopa na otvorenom moći da pogledaju ciklus švedskih filmova u bašti kafića Labeerint. Projekcije počinju od 21 sat, a ulaz je slobodan.

Ljubitelji sedme umetnosti će u utorak imati priliku da pogledaju film  “Stogodišnjak koji je iskočio kroz prozor i nestao”. “Stručnjak za dinamite, Alan Karlson, na svoj stoti rođendan beži iz staračkog doma. On je blesav i na nivou jednog dečaka, jedino u životu što mu je važno su eksplozivi. Otac mu je bio borac za prava na kontracepciju, a majka mu je umrla dok je bio dečak. Uskoro će se njegov život izvrnuti naglavačke, a ovaj šašavi junak će učestvovati u događajima koji su bili od presudne važnosti za tok 20. veka”, navodi se u oisu filma.

Sledećeg dana, u sredu na programu je ostvarenje “Ne plači“. Film parti glavnog junaka Pala na putu ka uspehu.  “U gradu Geteborgu na zapadnoj obali Švedske, Pal sanja o muzičkoj karijeri. Ipak, na putu prema uspehu stoji mu jedna prepreka: on sam. Pratimo Pala na emocionalnom putovanju kroz prijateljstvo i nevolje, ljubav i izdaju što ga naposletku dovodi do pronalaska sostvenog zvanja.

Poslednjeg dala Letnjeg bioskopa publika će moći da pogleda film “Ponovno okupljanje“.  Kako se navodu u opisu filma: “Poznata umetnica nije pozvana na okupljanje svog časa. Snima film o tome šta se moglo dogoditi da je otišla tamo i suočila se sa nasilnicima, a kasnije prikazuje taj film svojim bivšim kolegama iz razreda”.

Projekcije filmova se organizuju u saradnji sa Ambasadom Švedske u Beogradu a okviru “Letnji bioskop za sve” koji Mladi ambasadori realizuju uz podršku Grada Niša.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 33 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 30 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 26 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 22 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend