Film

Letnji bisokop pod zvezdama, ciklus švedskih filmova od utorka do četvrtka

Foto: Unsplash
Nišlije će od utorka 19. do četvrtka 21. jula u okviru letnjeg bioskopa na otvorenom moći da pogledaju ciklus švedskih filmova u bašti kafića Labeerint. Projekcije počinju od 21 sat, a ulaz je slobodan.

Ljubitelji sedme umetnosti će u utorak imati priliku da pogledaju film  „Stogodišnjak koji je iskočio kroz prozor i nestao”. „Stručnjak za dinamite, Alan Karlson, na svoj stoti rođendan beži iz staračkog doma. On je blesav i na nivou jednog dečaka, jedino u životu što mu je važno su eksplozivi. Otac mu je bio borac za prava na kontracepciju, a majka mu je umrla dok je bio dečak. Uskoro će se njegov život izvrnuti naglavačke, a ovaj šašavi junak će učestvovati u događajima koji su bili od presudne važnosti za tok 20. veka“, navodi se u oisu filma.

Sledećeg dana, u sredu na programu je ostvarenje „Ne plači“. Film parti glavnog junaka Pala na putu ka uspehu.  „U gradu Geteborgu na zapadnoj obali Švedske, Pal sanja o muzičkoj karijeri. Ipak, na putu prema uspehu stoji mu jedna prepreka: on sam. Pratimo Pala na emocionalnom putovanju kroz prijateljstvo i nevolje, ljubav i izdaju što ga naposletku dovodi do pronalaska sostvenog zvanja.

Poslednjeg dala Letnjeg bioskopa publika će moći da pogleda film „Ponovno okupljanje“.  Kako se navodu u opisu filma: „Poznata umetnica nije pozvana na okupljanje svog časa. Snima film o tome šta se moglo dogoditi da je otišla tamo i suočila se sa nasilnicima, a kasnije prikazuje taj film svojim bivšim kolegama iz razreda“.

Projekcije filmova se organizuju u saradnji sa Ambasadom Švedske u Beogradu a okviru „Letnji bioskop za sve“ koji Mladi ambasadori realizuju uz podršku Grada Niša.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Icehouse
Za 2 minuta

My Obsession

Icehouse
Murray Head
Za 6 minuta

One Night in Bngckock

Murray Head
Tricky
Za 9 minuta

Evolution Revolution Love

Tricky
Enigma
Za 13 minuta

Principles of Lust- Sadeness Find Love Sadeness (Reprise)

Enigma
Twelve Floor
Za 17 minuta

Take it Back

Twelve Floor

Amber Alert

City Smart Club

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend