Film

Mladi glumac Ljubomir Bulajić osvojio srca publike

Foto: Marija Jevremčević
Četvrte festivalske večeri niška publika je imala priliku da premijerno pogleda film "Aleksandar od Jugoslavije", kome je prethodila TV serija. Gledaoci su uživali u filmskom ostvarenju, a koliko im se film dopao govori i činjenica da su glumce nagradili gromoglasnim aplauzom, a Bulajića titulom glumca četvrte festivalske večeri.

Domaća serija koja govori o vladavini Kralja Aleksandra Obrenovića, dobila je filmsku verziju. Niška publika je sinoć imala jedinstvenu priliku da premijerno pogleda film “Aleksandar od Jugoslavije”.

Publika je film gledala u dahu, a Letnja pozornica je bila puna kao nekada. Po završetku filma glumci su se poklonili publici, koja ih je nagradila gromoglasnim aplauzom, tražeći još jedan naklon.

Mladi glumac Ljubomir Bulajić (Aleksandar) poklonio je buket cveća svojoj koleginici Dragani Mićalović na opšte oduševljenje publike i zaslužio još jedan aplauz.

Film je režirao  Zdravko Šotra, po  istoimenom romanu Vuka Draškovića. Obuhvata istorijski period od 1918. do 1934. godine, odnosno od stvaranja Kraljevstva SHS, koje će 1929. postati Jugoslavija do 1934, i ubistva kralja Aleksandra u Marselju.

Uloge tumače: Ljubomir Bulajić, Petar Strugar, Miodrag Krstović, Hadži Nenad Maričić, Tamara Aleksić, Žarko Laušević, Irfan Mensur, Danica Maksimović, Svetozar Cvetković, Vesna Čipčić i Branislav Lečić.

Ljubitelje istorije će obradovati vest da je film sniman iz dva dela, a drugi deo filma će biti prikazan večeras na Letnjoj pozornici. “Pucnji u Marseju” su na progranu festivala večeras od 20:30h.

Nišlije su sinoć pored istorijskog imale priliku da pogledaju i jedan triler “Lihvar” u režiji Nemanje Ćeranića. Film govori o bivšem bokseru koji se bavi zelenašenjem.

Uloge tumače:  Dušan Petković, Strahinja Blažić, Jovo Maksić, Zlatan Vidović, Branko Vidaković, Milica Grujičić, Miloš Milaković, Aleksandar Đurica, Tatjana Venčelovski, Mladen Andrejević, Dragoljub Ćeranić i Ivan Đorđević.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 37 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 33 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 30 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 25 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend