Film

Nedelja kineskog filma u Maloj sali NKC-a

U susret Kineskoj Novoj godini Niški kulturni centar u saradnji sa Institutom Konfucije organizuju Nedelju kineskog filma, u trajanju od 23. do 27. januara. Projekcije se organizuju u Maloj Sali NKC-a sa početkom od 19 časova.

U ponedeljak je na repertoaru film iz 2019. godine Nastavniče dobar dan. Radnja filma smeštena je u zabačeni planinski grad osamdesetih godina. Strogi učitelj Mijao dobio je novo odeljenje srednjoškolaca. Njegov cilj je da na isti način podučava uzorne i buntovne učenike i da prema svima ima isti tretman. Sledećeg dana prikazaće se film Bog lekova koji govori o usponu vlasnika male apoteke kada postane ekskluzivni agent za prodaju indijskog leka protiv leukemije.

Sreda je rezervisana za animirani 3D film Nedža, koji je zasnovan na božanstvu iz kineske narodne religije. Film govori o mitološkom poreklu ovog božanstva, i inspirisan je književnom verzijom ovog mita iz dinastije Ming. Četvrtak i petak je veče biografskih filmova, pa će publika u četvrtak moći da pogleda film Kompozitor o životu i radu jednog od najvećih kineskih kompozitora Sijen Sijanghiju. U petak publika će moći da pogleda film Životna priča Huang Vensi, radnja ovog filma je zasnovana na istinitoj priči o Huang Vensi koja je nakon završenog fakulteta odustala od mogućnosti da radi u velikom gradu. Ona se vratila u svoj rodni grad da učestvuje u obnovi i izgradnji i posvetila se suzbijanju siromaštva.

Ulaz je slobodan i svi filmovi su titlovani na srpski jezik.

Dragan Jevremovic

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Vampiri
Za 2 minuta

Spejs Dzeronimo

Vampiri
Babe
Za 6 minuta

Mirko I Marina

Babe
Intruder
Za 10 minuta

Stay

Intruder
Roy Orbinson
Za 13 minuta

You've Got it

Roy Orbinson
Sam Smith
Za 17 minuta

Im Not Here to Make Friends

Sam Smith

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend