Film

Niš se pridružuje obeležavanju Dana domaćeg filma

Foto: Pixabay
Povodom "Dana domaćeg filma" u maloj sali Niškog kulturnog centra u petak, 29. oktobra sa početkom u 19h, biće prikazan dokumentarni film “Drenjine” reditelja Nikole Stojanović. Dok će u subotu 30. oktobra biti prikazani filmovi "Jedini izlaz" i "Vikend s ćaletom" od 19 i 23h.

“Smrt voljenog psa ponovo okuplja autorovu porodicu. Usamljena sredovečna majka, njen bivši muž, njegov senilni otac i njena tetka fascinirana modernom tehnologijom, zajedno odaju počast psu i prisećaju se prošlosti”, navodi se u opisu filma.

Film “Drenjine” prikazuje se u okviru Dana domaćeg filma koji ima za cilj promociju domaćih dokumentarnih filmova koji nisu imali široku bioskopsku distribuciju, a zaslužuju da budu viđeni.

U okviru programa “Dan domaćeg filma” u petak 29. okobra biće održane projekcije 12 domaćih dokumentarnih filmova u 26 gradova širom Srbije. Događaj organizuje Filmski centra Srbije i Udruženje dokumentarista Srbije (DOK Srbija).

Nikola Stojanović je mladi reditelj sa već temeljno formiranim autorskim rukopisom. Diplomirao je filmsku i TV režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, gde sada pohadja i master studije.

Njegovi studentski kratkometražni filmovi “Mi smo videli leto“, “Šerbet“, “Sve kako treba“ i srednjemetražni dokumentarni film “Drenjine“ višestruko su nagrađivani na brojnim međunarodnim filmskim festivalima.

U subotu su na programu film  dva filma. Projekcija filma “Jedini izlaz” u režiji Darka Nikolića, sa Anđelkom Prpić, Ljubomirom Bandovićem, Danicom Maksimović, Nikolom Ristanovskim i Milenom Predić u glavnim ulogama je od 19h.

Od 21h na programu je dugometražni igrani film „”ikend sa ćaletom” Miroslava Momčilovića sa Nenadom Jezdićem, Vasom Vranešom, Brankom Vidakovićem, Katarinom Radivojević i Jelenom Đukić.

Gradovi u kojima će se ova manifestacija održati su: Lazarevac, Zrenjanin, Vrbas, Beograd, Apatin, Lajkovac, Ivanjica, Gračanica, Vrnjačka Banja, Sopot, Prijepolje, Subotica, Niš, Blace, Bor, Arilje, Bačka Palanka, Kanjiža, Doljevac, Požarevac, Gornji Milanovac, Jagodina, Trstenik, Leskovac, Negotin i Loznica.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 55 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 52 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 48 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 44 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend