Film

Počinje Festival austrijskog filma u Nišu, na programu šest ostvarenja

Foto: Pixabay
Filmofili će imati priliku da u periodu od subote 24. do utorka 27. septembra pogledaju šest ostvarenja u okviru Festivala austrijskog filma. Filmovi će biti prikazani u bioskupu Cineplexx

Festival otvara film ” Rimini”, a reč  je o komediji i drami iz ove godine. Film govori o životu nekada uspešne pop zvezde, koja juri za izbledelom slavom. Režiju potpisuje Ulrich Seidl. Projekcija je zakazana za 19 sati.

“Svet mu se urušava kada mu odrasla ćerka upadne u život i traži novac koga nema. Njegova patnja je i stvarna i lažna kao i njegova ljubav, a njegovo pevanje je usamljeni monolog gubitnika”, navodi se u opisu filma.

Drugog dana festivala na programu su dva filma. Film “3:30 PM” u režiji Ludviga Wusta na programu je od 18 sati, dok će od 20h na biskopskopskom platnu biti prikazan film “Hinterland”.

“Beč 1920. Austrougarsko carstvo je propalo. Piter Perg se vraća kući iz Velikog rata, posle godina zatočeništva. Ali Beč u koji dolazi nimalo ne liči na mesto koje je nekada poznavao. Novi film oskarovca Štefana Ruzovickog”, navodi se u opisu ovog filma. koji je režirao oskarovac Stefan Ruzowitzky.

Dan kasnije, od 18 sati, publika će moći da pogleda tragikomediju “Najkraća pesme na svetu”, koju je režirao David Clay Diaz i koja obuhvata četiri ispreletene priče o aktuelnim načinima na koje se Evropa suočava sa migrantskom krizom. Nakon ovog filma sledi ostvarenje Kurdvina Ajuba “Sunce”.

Poslednjeg dana Festivala od 19 sati biće prikazan “Lucifer”. Režiser je Ulrich Seidl, a u središtu zbivanja je Johanes, koji živi povučeno, u alpskoj kolibi, sa svojim orlom i pobožnom majkom, ali turistički razvoj preti da ih ugrozi.

Festival organizuju Austrijski kulturni forum Beograd i Niški kulturni centar.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 1 minut

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 58 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 54 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 50 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend