Film

Slobodan Boda Ninković glumac šeste festivalske večeri, za film „Komedija na tri sprata“ tražilo se mesto više

Svetska premijera filma "Komedija na tri sprata" obeležila je šesto festivalsko veče Filmskih susreta, ali i napunila Letnju pozornicu na kojoj se tražilo mesto više. Poslednje takmičarske večeri prikazan je i film "Usekovanje", a publika je titulu glumca večeri dodelila Slobodanu Bodi Ninkoviću.

Debitantski film rediteljke Sandre Mitrović prati avanture stanara jedne naizgled stambene zgrade. „S obzirom na to da sam živela svuda po svetu shvatila sam da ne postoji takav oblik komšiluka kao kod nas, pogotovo u starim zgradama gde žive čitave generacije jedne porodice i svi se znaju. Taj osećaj povezanosti, pripadnosti i zajednice sam želela da prenesm na filmsko platno“, kaže rediteljka.

Sa tim se slažu i sami glumci koji su se kako kažu povezali. Ljubitelj niške publike, Slobodan Boda Ninković ističe da su svi uživali i družili se na snimanju, a to se kako kaže prenelo na film. „Jedna situcija koja je bila divna prilika za lep, lak, ali naporan rad, namernot kažem tako, zato što smo svo uživali, ali se i družili na snimanju i verujem da publika može da oseti našu energiju koja se udružila i stvorila ovo delo“.

Pored Bode Ninkovića u ulozi komšija našli su se i Vesna Trivalić, Dragan Jovanović, Pavle Mensur, Miodrag radonjić i mnoga druga poznata imena srspkog glumišta.

Poslednje takmičarske večeri festivala publika je imala priliku da pogleda još jedan film, „Usekovanje“ koji se po dramaturgiji i likovnosti razlike od ostalih filmova prikazanih na sceni.  Film je smešten u vreme pandemije, a scenarista David Jakovljević kaže da je odluka da se film odvija u vreme kovida doneta na dan Usekovanja 2020. godine. Reditelj Siniša Cvetić navodi da je birao glumce koji će priču izneti prirodno i koji neće biti opterećen „imenom“.

Pavle Mensur koji tumači jednu od naslovnih uloga navodi da je na svakom snimanju bilo dosta improvizacije. „I za ovu ulogu kao i za sve ostale sam crpeo neke stvari iz privatnog života, iz ličnih nekih iskustava jer jedino na tan način može da se napravi nešto tačno i istinito“, navodi mladi glumac.

Ljubitelji sedme umetnosti će večeras imati prilike da saznaju ko su dobitnici prestižnih nagrada u oblasti filma, a program na Letnjoj pozornici počinje od 20:15 sati.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Keith Urban
Pre 10 minuta

One Too Many With Pink

Keith Urban
Jason Derulo
Pre 7 minuta

Want to Want Me

Jason Derulo
Jain
Pre 3 minuta

Dynabeat

Jain
Alex Cameron
On Air!

Politics of Love

Alex Cameron

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend