Kultura

Humanitarna turistička tura za petogodišnjeg Romana Šarenca

Foto: Budi human
U petak 29. oktobra u 12h biće organizovana humanitarna tura u spomen -muzeju Ćele kula, za petogodišnjeg Romana Šarenca koji boluje od cerebralne paralize. Turu vodi istoričar Milan Ranđelović, a oni koji žele da čuju o istoriji Niša u minulom periodu treba da pošalju SMS sadržine 485 na 3030.

Ranđelović kaže da je na ideju došao u želji da pomogne svom petogodišnjem komšiji Romanu Šarencu.

“Ja sam istoričar i moj naučno- istraživački rad je vezan za Niš u Osmanlijskom periodu, te sam došao na ideju na priredim stručno vođenje i našim sugrađanima približim taj istorijski period, a u isto vreme učinim nešto humano”, kaže Ranđelović.

On ističe da je poziv otvoren za sve ljubitelje istorije i humane ljude i da je uslov da se priključe akciji da pošalju jednu SMS poruku sadržine 418 na 3030. Takođe je, napominje sagovornik potrebno da kupe kartu na biletarnici Ćele kule.

Cena SMS poruke je 200 dinara. Ranđelović napominje da je za samohrane roditelje dovoljno da plate ulaznicu za ulazak u muzej i dodaje da će ukoliko se prijavi veći broj sugrađana obilazak biti podeljen u više grupa.

Roman Šarenac je petogodišnjak iz Niša koji je prilikom komplikacija na porođaju dugo bio bez kiseonika, te je pretrpeo oštećenje mozga.  Brojne terapije kojima je bio podvrgnut dale su rezultate i on pokazuje napredak, ali da bi sa njima nastavio potrebna je velika količina novca.

Zbog toga je Romanu neophodna pomoć dobrih i humanih Nišlija. 160-503236-76 kao i na devizni račun 00-540-0002652-5 ili da pošalju SMS poruku.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 28 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 25 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 22 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 17 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend