Film Kultura

Italijanski filmovi pod vedrim nebom u dvorištu Oficirskog doma

foto: Mladi ambasadori
U okviru projekta "Letnji bioskop za sve" od 20. do 23. jula će u dvorištu Oficirskog doma biti prikazan ciklus "Italijanskih filmova pod zvezdama". Javnosti će biti predstavljena najkvalitetnija dela italijanske kinematografije.

U naredna tri dana u dvorištu Oficirskog doma ljubitelji italijanskih filmova i romantici koji žele da provedu veče gledajući filmove pod zvezdama, moći će da uživaju uz italijanske filmove.  Ulaz je besplatan, a projekcija fimova počinje od 21 čas. Projekcije filmova se organizuju u saradnji sa Italijanskim institutom za kulturu u Beogradu a okviru projekta “Letnji bioskop za sve” koji Mladi ambasadori realizuju uz podršku Grada Niša. Svi filmovi su prevedeni na srpski jezik.

Na programu će biti:

Prve večeri, 20. jul u 21.00 “Generacija 1000 evra” (Generazione mille euro) Režija: Massimo Venier Žanr: komedija

Matteo je nezaposleni fizičar u Milanu, koji povremeno drži predavanja na univerzitetu dok radi u PR firmi gde zna da će dobiti otkaz. Privlače ga dve žene, plavuša i brineta. Plavuša je Angelika; sreću se na krovu kancelarije na pauzama za pušenje. Brineta je Beatrice, nova cimerka, koja se nada nastavničkom poslu u nacionalnoj službi.Hoće li Matteo shvatiti šta želi i odlučiti se pre nego što propusti prilike?

Sledeće večeri, 21. jula u 21.00 biće prikazan film  “To je bio sin” (È stato il figlio) Režija: Daniele Cipri Žanr: komedija Palermo 1970-ih. Ćiraulosi su skromni dileri starog gvožđa čiji se nesretni životi preokrenu onog dana kada nespretne ubice slučajno ubiju njihovu najmlađu ćerku. Njihova tuga je neizmerna, ali ubrzo su umireni ogromnom sumom novca koju im je dodelila Vlada. Ovo im je životna šansa da poboljšaju svoju situaciju. Šta raditi sa svim tim novcem? Otac odlučuje da kupi Mercedes, koji ubrzo postaje najvažnija stvar za njega…

Poslednje večeri, 22.jula u 21.00 publika će moći da pogleda film  “Kriptonit u torbi” (La kryptonite nella borsa) Režija: Ivan Cotroneo Žanr: komedija Napulj, 1973. Pepino ima devet godina, potiče iz velike porodice i ima starijeg rođaka Đenara, koji misli da je Superman. Ali kada Đenaro umre, Pepinova mašta prepravlja.

U slučaju lošeg vremena projekcije će biti održane u velikoj sali Oficirskog doma. Organizator napominju da će, bez obzira da li će projekcije biti u dvorištu ili unutra, biti poštovane preporučene zdravstvene preporuke.

Marija Jevremčević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Send this to a friend