Kultura

Iz gradskog budžeta 8,9 miliona dinara za projekte u kulturi

Raspisan je konkurs za finansiranje projekata u kulturi za koji je izdvojeno 8,9 miliona dinara iz gradskog budžeta. Na konkurs se mogu prijaviti umetnička udruženja i ustanove koje se bave kulturom, kao i umetnici i stručnjaci u kulturi koji individualno rade i čije je prebivalište u Nišu. Rok za prijavu je do 12. aprila.

Za  izbor projekata u kulturi, kao i projekata umetničkih, odnosno stručnih i naučnih istraživanja u kulturi Grada Niša za 2021. godinu je izdvojeno 8.900.000 dinara. Rok za podnošenje je do 12. aprila.

,, Prijave na Konkurs dostavljaju se u roku od 30 dana od dana objavljivanja Konkursa u dnevnom listu „Narodne Novine“. Konkursna dokumentacija se ne vraća”, piše u saopštenju.

Pravo učešća na Konkursu imaju ustanove, umetnička i druga udruženja registrovana za obavljanje delatnosti kulture, osim ustanova kulture čiji je osnivač Grad Niš, pojedinci (umetnici, saradnici, odnosno stručnjaci u kulturi), kao i drugi subjekti u kulturi – pravna lica, čije je sedište, odnosno prebivalište na teritoriji Grada Niša.

Kako se navodi u konkursu, finansiraće se projekti iz oblasti književnosti, muzike, likovne, primenjene, vizuelne umetnosti, pozorišne umetnosti, umetničke igre, filmske umetnosti, digitalnog stvaralaštva, različitih kulturnih programa i sadržaja, kulturnog nasleđa, bibliotečko-informacione delatnosti, naučno-istraživačke i edukativne delatnosti u kulturi.

Prioritetne teme projekata u navedenim oblastima su: podsticanje dečijeg stvaralaštva u kulturi, očuvanje kulturno-istorijskog nasleđa, negovanje kulture sećanja i podsticaj razvoja kreativnih industrija i savremenog stvaralaštva.

Zainteresovani mogu da preuzmu prijavu za konkurs sa gradskog sajta, a uz prijavu su u obavezi da dostave i dokaz o upisu u odgovarajući registar. Prijave na Konkurs dostavljaju se u dva primerka (jedan štampani i jedan elektronski) sa pratećom dokumentacijom Gradskoj upravi za društvene delatnosti, preko pisarnice u ul. Nikole Pašića br.24 sa naznakom za Komisiju za izbor projekata u kulturi, isključivo na obrascu prijave koji je sastavni deo konkursne dokumentacije.

Podnosilac prijave je u obavezi da navedenu dokumentaciju dostavi u pisanom obliku i elektronskom obliku na kompakt disku (CD-u), u zapečaćenoj koverti ili paketu, sa jasno naznačenim nazivom projekta i kontakt podacima podnosioca projekta – navodi se u konkursu. Krajnji rok za završetak projekata koji budu odabrani, dodaju, biće 31. decembar tekuće godine.

Iz budžeta Grada može biti finansiran ili sufinansiran samo jedan projekat jednog učesnika Konkursa.

Marija Jevremčević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 3 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Za -0 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 56 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 52 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend