Kultura

Izložba likovnih radova Marka Kusmuka u Nišu

U četvrtak 18. februara u prostorijama galerije Art 55 biće otvorena izložba slika Marka Kusmuka, pod nazivom ,,Disonanca". Otvaranje izložbe zakazano je za 18h, a svi zainteresovani moći će da prate otvaranje putem zvanične fejsbuk stranice galerije. Izložba je otvorena do 6. marta.

,,Glavni motiv na mojim slikama je covijek i emocija koju nosi.  ,,Disonanca” je moj likovni odgovor na emociju koja nas vodi u ovom sociološkom fenomenu,” kazao je Marko Kusmuk, autor.

Marko Kusmuk je rođen 15. februara 1985. godine u Sarajevu. Diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu na slikarskom odsijeku 2007. Specijalizirao je na Accademia di Belle Arti u Italiji 2008. Interdisciplinarne master studije upisuje 2011. god. na Univerzitetu umetnosti, odsek: teorija umetnosti i medija u klasi prof. Miška Šuvakovića. Doktorske studije završava 2016. god. odbranom disertacije sa radom / tezom pod nazivom „Likovna dekonstrukcija u dualizmu lica i naličja, na Fakultetu za umetnost i dizajn u klasi prof. Miloša Šobajića.“

Dobitnik je prve nagrade za crtež fondacije Vladimir Veličković kao i Velike nagrade Udruženja likovnih umjetnika Srbije povodom 100 godina ULUS-a. Takođe je dobitnik prve nagrade za crtež (Zlatni lav) u Veneciji na izložbi Venice Land u organizaciji Anonima Sogniatori. Samostalni je umetnik, izražava se kroz slikarstvo i crtež. U galeriji Art 55 napominju da je zbog specifične epidemiološke situacije otvaranje zakazano onlajn.

Oni  koji žele da posete izložbu mogu to da učine već istog dana počevši od 18.30h. Posete će biti organizovane u malim grupama, napominju iz galerije, a posetioci su dužni da nose maske i pridržavaju se propisanih epidemioloških mera.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 46 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 43 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 39 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 35 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend