Izložbe

Čovek u eri digitalizacije – umetničko viđenje Ivana Milenkovića

Foto: GSLU
Izložba slika "UN/NATURAL" umetnika Ivana Milenkovića koji preispituje poziciju čoveka u eri digitalnih tehnologija biće otvorena u utorak 23. avgusta od 20 časova u Paviljonu u Tvrđavi. Ulaz je slobodan.

Umetnik otvara pitanje pozicije čoveke u digitalnom dobu navodeći ga da se kao u ogledalo zagleda u delo pred sobom i prokine u suštinu sopstvenog, otuđenog bića.

“Posedujući realizam u radu, a istovremeno moderan pristup kroz zanimljiv, savremen koncept Milenković na sugestivan način upućuje kritiku savremenog društva i otuđenja koju nosi sa sobom prekomerna upotreba interneta”, navode iz Galerije savremene likovne umetnosti.

Već sam naslov izložbe NE/PRIRODNO posetioca upućuje na srž problema gde njegovi likovi poptpuno izolovani od stvarnog sveta, pa bio to i živopisan pejzaž, postaju potpuno nesvesni gde se nalaze udubljeni u dešavanja na ekranu .

“Milenković je u svoj osmišljeni koncept postavio sliku koja je rađena na klasičan način /ulje na platnu sa motivima različitih portreta čija su lica osvetljena snopom svetlosti koje dopire sa ekrana / naglasivši pitanja između dobrih i loših strana digitalne tehnologije”, navodi se u opisu izložbe.

Ivan Milenkovića je umetnik mlađe generacije čija se profesionalna karijera može pratiti od 2013. kada je započeo svoju samostalnu izlagačku karijeru. U fokusu njegovih interesovanja nalazi se čovek kao jedinka izložena uticajima savremenih digitalnih tehnologija koje poseduju transformativnu moć komunikacije.

Izložbu organizuje Galerija savremene liovne umetnosti u Nišu, a ulaz je slobodan. Zainteresovai posetioci izložbu mogu videti do 18. septembra.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 38 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 34 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 31 minut

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 27 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend