Izložbe

Daniela Fulgosi drugi put pred niškom publikom

Foto: J.J.
Samostalna izložba Daniele Fulgosi "Tamni prelaz" biće otvorena večeras od 20 sati u izložbenom prostoru Salona 77 u Tvrđavi. Ulaz je slobodan, a izložba je otvorena do 13. septembra.

Umetnica dugi niz godina neguje kolaž i crtež kao osnovno sredstvo svog likovnog izražavanja koristeći ove dve tehnike da dočara svoja sećanja, iskustva i osećanja a potom ih prenese na samog gledaoca. Posebna karakteristika njenog likovnog rukopisa je tamni crtež iz koga izranja crvena ili marinsko plava čineći snažan kontrast i navodeći posetioca da se zagleda u sliku i pronikne u značenja dela.

“Simboličkim predstavljanjem proživnjenih životnih situacija produbljuje svoju fascinaciju snažnim prizorima, floralnim sekvencama, crvenim srcem čije otkucaje možemo čuti. Otud i komešanje ornitoloških pera kao metafore leta, botaničkih latica i plodova nasuprot grafitu i zgusnute crne kompozicije iz koje izranja ruka.Svojim izdvojenim kosmosom uspeva da se odupre teškoćama savremenog čoveka, ukazujući na večnost ljudske duše i postojanje čoveka takvog kakvo ga vreme čini”, opis je izložbe.

Daniela Fulgosi je rođena u Zemunu 1967. godine. Diplomirala je na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu kao i postdiplomske studije.Član je ULUSa od 1992. godine. Priredila je 28 samostalnih  i učestvovala na preko 280 kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu.

Njeni radovi se nalaze u kolekcijama Narodnog muzeja, Muzeja savremene umetnosti u Beogradu, Muzeja Grada Beograda, Winer Art kolekcije, Galerije savremene likovne umetnosti Niš, kao i drugih institucija kulture i privatnim kolekcijama. Daniela Fulgosi se po drugi put samostalno predstavlja niškoj publici. Prvi put smo se susreli sa njenim impozantnim kolažima na izložbi u galeriji “Srbija“ 2017 godine.

Ljubitelji umetnosti će izložbu moći da pogledaju do utorka 13. septembra. Izložbeni prostor Salona 77 otvoren je svakog dana sem ponedeljkom, a ulaz se ne naplaćuje.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 34 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 30 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 27 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 23 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend