Izložbe

Fotografija je radost posmatranja

U uličnoj galeriji "Mezanin" u Balkanskoj ulici otvorena je izložba fotografija niškog umetnika Nenada Cvetkovića Trumbe. Izložba pod nazivom "Dnevnik uličnog hodača" sadrži izbor od oko 30 fotografija nastalih u prethodnih 20 godina.

„Ono zbog čega se bavim fotografijom je radost posmatranja. Oblici, svetlo, društveni fenomeni, čovek je ono što me provocira da iznova pravim nove fotografije,“ kaže umetnik i dodaje da ga je fotografiji privukla lakoća izraza.

„Samo jedan klik je dovoljan da zabeležite neku priču,a jedna fotografija da je ispričate“, smatra umetnik i dodaje da je to njegov način komunikacije sa svetom.

Cvetković nam je u razgovoru otkrio da naziv izložbe nije slučajno naslovljen imenom „Dnevnik uličnog hodača“, jer kako kaže i on sam sa kamerom u ruci luta i traga za svim onim skrivenim običnom, a ogoljenim pred umetničkim okom.

„Kamera je kao neka moja produžena svet, nosim je sa sobom gde god da krenem. Kada sam jednom zavoleo kameru više se nisam razdvajao od nje“, kaže sagovornik i dodaje da na izložbi prikazan tek deo stranica iz njegovog vizuelnog dnevnika.

Nenad Cvetković Trumba, umetnik autodidakt, slikar, fotograf i tattoo majstor, rođen je u Nišu 1968, a nakon napuštanja studija mašinstva 1991. godine u potpunosti se posvećuje slikarstvu i fotografiji.

Podsetimo, Niš je ove jeseni dobio prvu uličnu galeriju u Blakanskoj ulici namenjenu umetnicima koji se izražavaju u sferi alternativne umetnosti. Galerija je specifična po tome što su publika slučajni prolaznici.

Nastala je na ideju neformalne grupe “Čaj odličan”, koju je na konkursu podržala Lokalna Fondcija Niš.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Paul Mccartney
Pre 36 minuta

Live And Let Die

Paul Mccartney
Kovacs
Pre 33 minuta

Love Parasite

Kovacs
Maneskin
Pre 29 minuta

Feel

Maneskin
Alfie Templeman
Pre 26 minuta

Colour Me Blue

Alfie Templeman
Killers, K.D. Lang
On Air!

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend