Izložbe

Humanitarno-prodajna izložba preseljena u opštinu Medijana, akcija za pomoć GAK-u i dalje traje

Foto: GO Medijana
Humanitarno- podajna izložba radova niških umetnika, koja je krajem godine otvorena u Regionalnom centru za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju, premeštena je u Gradsku opštinu Medijana. Izložba će biti otvorena dok se poslednji rad ne proda, a prihod je namenjen Ginekološko-akušerskoj klinici.

„Svi zainteresovani građani, radove mogu da pogledaju i kupe svakog radnog dana od 7:30 do 15:30h, a izložba će trajati dok svi radovi ne budu prodati. Za ove namene otvoren je namenski račun, na koji će sredstva od prodatih slika biti uplaćivana“, saopštili su iz Gradske opštine Medijana.

Dodaju da će novac od prodaje slika biti uplaćen na račun Ginekološko-akušerske klinike, Univerzitetskog kliničkog centra. Iz Medijane pozivaju sve humane ljude i društveno odgovorne kompanije da kupe neko od likovnih dela niških umetnika i pomognu renoviranju i opremanju Klinike.

Na izložbi su predstavljena ostvarenja niških  umetnika, među kojima su Slavoljub Todorović – Zorkin, Goran Nikolić– Pikaso, Lidija Mina Šarović, Boža Milić – Tisin, Bata Anđelković – Bata od Vučja, Janko Piljak, Olivera Lola Adžić, kao i mladi autori Jelena Tošić, Milica Kostić, Đorđe Ilić i drugi.

Podsetimo radovi su nastali u okviru ovogodišnje, ali i likovne kolonije, koja je organizovana je 2020. godine, u Parku Sveti Sava, u organizaciji GO Medijana, sa ciljem da postane tradicionalna i okupi umetnike iz celog sveta.

Inače, Nišlijke već duže vreme ukazuju na loše uslove u porodilištu, a ovu temu smo obrađivali i u jednom od naših podcasta. Nedavno je i direktor Kliničkog centra, prof. dr Zoran Perišić govorio o renoviranju GAK-a koje bi trebalo da počne na proleće.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Paul Mccartney
Pre 21 minut

Live And Let Die

Paul Mccartney
Kovacs
Pre 18 minuta

Love Parasite

Kovacs
Maneskin
Pre 15 minuta

Feel

Maneskin
Alfie Templeman
Pre 12 minuta

Colour Me Blue

Alfie Templeman
Killers, K.D. Lang
On Air!

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend