Izložbe

Izložba crteža i printova Predraga Miloševića u Balkanskoj ulici

Foto: LFN
U uličnoj Galeriji "Mezanin" u Balkanskoj ulici, sutra će biti otvorena izložba crteža i printova poz nazivom "Pekeke", umetnika Predraga Miloševića- Pekeke-a. Svečano otvaranje je zakazano za 19h.

Pekeke će publici predstaviti skup printova, crteža i slika koji su nastali u poslednjih deset godina. Crteži su uglavnom rađeni na času likovnog, za nastavničkim stolom, spontano, kad je bilo uslova za to, navode organizatori.

Umetnik je rođen u Zaječaru 1979. godine. Završio je srednju umetničku školu “Đorđe Krstić“ u Nišu 1998. godine. Diplomirao na Fakultetu primenjenih umetnosti (zidno slikarstvo) u Beogradu 2004. godine.

Jedan je od osnivača i direktor festivala umetnosti “Zalet“ iz Zaječara od 2005. godine. Radi kao nastavnik likovne kulture u Osnovnim školama Zaječarskog okruga od 2007. godine.

Izlagao grupno i samostalno, naslikao nekoliko murala i učestvovao na više umetničkih kolonija i radionica. Član benda “Prženo“ iz Zaječara. Deterdžentlmen.

Podsetimo, Niš je ove jeseni dobio prvu uličnu galeriju u Blakanskoj ulici namenjenu umetnicima koji se izražavaju u sferi alternativne umetnosti. Galerija je specifična po tome što su publika slučajni prolaznici.

Nastala je na ideju neformalne grupe “Čaj odličan”, koju je na konkursu podržala Lokalna Fondcija Niš.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 1 minut

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 58 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 54 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 50 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend