Izložbe

Izložba „Dubina prevoja“ u utorak u Salonu 77

Izložba umetničkih radova Milane Simić i Konstantinosa Petrovića pod nazivom "Dubina prevoja" biće otvorena utorak 4. oktobra u 19 sati, u Salonu 77 u Tvrđavi. Ulaz je slobodan, a izložba je otvorena do 18. oktobra.

Izložba sadrži dela oba umetnika, koja su u direktnoj međusobnoj komunikaciji. Iako je kako, kažu organizatori izložbe, reč o različitim materijalima koje oni koriste, kao i načinu realizovanih dela simbolički se veoma dopunjuju i čine jednu zajedničku celinu.

„Milana za rad koristi iznošenu garderobu od koje gužvanjem, sabijanjem, sklapanjem, sečenjem i spajanjem konstruiše portrete, autoportrete, stvarajući čak i nove identitete koji se menjaju u zavisnosti od sredine. Kosta dolazi do novog stupnja koji se
logički nadovezuje Milaninoj priči težeći pročišćenoj svedenosti koja prelazi u potpunu apstrakciju do beline“, piše u katalogu izložbe.

Milana Simić (1995, Prijedor). Osnovne studije slikarstva završila je na Akademiji likovnih umetnosti u Trebinju, a master na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Njen umetnički rad se odnosi se na istraživanje u polju slike, objekta, instalacije, fotografije i videa. Kroz preispitiivanje ličnog identiteta, analizira međuljudske odnose, društvene fenomene i odnos umetnika kao pojedinca prema sopstvenom okruženju.

Konstantinos Petrović (1995, Valjevo) je završio je osnovne akademske studije na Filološko-umetničkom fakultetu, smer zidno slikarstvo. Trenutno pohađa master studije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, modul slikarstvo.  U umetničkom radu eksperimentiše sa različitim materijalima i u različitim medijima.

Publika je sa radom ovih mladih umetnika imala prilike da se upozna kroz brojne samostalne, ali i kolektivne izložbe. Nišlije koje žele da pogledaju izložbu to mogu da učine do 18. oktobra. Radno vreme izložbenog prostora u Tvrđavi je od 12 do 18 sati  svakog dana, sem ponedeljkom kada je zatvoren za posetioce.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Boa
Za 2 minuta

Milion

Boa
Negative
Za 5 minuta

Uspavanka

Negative
Robert Plant
Za 8 minuta

Sea of Love

Robert Plant
Demis Roussos
Za 11 minut

From Souvenirs to Souvenirs

Demis Roussos
Simple Minds
Za 14 minuta

Human Traffic

Simple Minds

Amber Alert

City Smart Club

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend