Izložbe

Izložba radova braće Brković u Galeriji Niškog kulturnog centra

Foto: Galerija NKC
Izložba slika dvojice umetnika Ljubiše i Nebojše Brkovića održaće se u četvrtak 7. jula od 19 sati u Galeriji Niškog kulturnog centra. Ulaz je slobodan.

Publika će imati prilike da pogleda izložbu radova dvojice umetnika koje osim četkice veže -krvno srodstvo. Iako različitih umetničkih senzibiliteta, ali i preferencija, dvojica umetnika utiču jedan na drugog i stvaraju neraskidivu celinu koja se otuda može posmatrati i poput jedne slikarske kompozicije.

“Iščitavanje poetika i formiranje stava o umetnosti braće Brković,zasnovano je na shvatanju njihovih osobenih senzibiliteta. Posvećenost umetnosti i predanost stvaralačkom procesu za obojicu je u punom smislu – potreba. Kreativni čin koji traje i koji je tokom godina imao svoj prirodni tok,praćen je profesionalnom komunikacijom i međusobnim kostruktivnim dijalogom.Nesumnjivo da su iskustvo i zrelost izraza najava budućih dela Ljubiše i Nebojše Brkovića”, napisao je  Slobodan Radojković, redovni profesor na Fakultetu umetnosti u Nišu.

Ljubiša Braković rođen je 1943. godine u Svrljigu. Diplomirao na Akademiji primenjenih umetnosti u Beogradu. Iza sebe ima bogat opus, a stvara kao slobodni umetnik. Član je ULUPUDS-a i Niškog grafičkog kruga.

Drugi brat Nebojša  rođen je šest godina kasnije u Nišu. Diplomirao na Akademiji primenjenih umetnosti u Beogradu kao i njegov brat. Bavi se grafičnim dizajnom, slikarstvom, dijaznom nameštaja, ahitekturom i enterijerom.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 47 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 44 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 40 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 36 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend