Izložbe

Izložba radova Dejana Krstića od večeras u Galeriji Art 55

Foto: Art 55
Izložba likovnih radova Dejana Krstića biće otvorena večeras u 18h u Galeriji Art55. Izložba traje do 14. decembra.

Dejan Krstić, kako navode iz Galerije, umetnička dela realizuje kombinacijom tradicionalnih likovnih tehnika u izradi varijacije manjih i većih formata crteža i slika.

“Upotrebom grafita, ugljena, akrila, uljanih boja u višeslojnom nanosu precizno definiše površine i detalje motiva. Dodatnim, podjednako važnim korišćenjem multimedijalnih formi takođe beleži proces rada sa modelom”, navodi se u opisu izložbe.

Krstić u svojim delima itražuje pojam identitet koristeći se znanima iz psihologije.

“U okviru svoje prakse najviše interesovanja posvećuje istraživanju pojma identiteta i njegove slojevitosti. Inspiraciju pronalazi u psihologiji, sa fokusom na modalitete geštalt, psiho drame i telesne terapije. U skladu sa tim istražuje i polje fizičkog teatra kroz metode i principe manipulacije tela sa ciljem evociranja i osvešćivanja emotivnih stanja kod pojedinca”, navode iz Galerije.

Rođen je 1994. godine u Loznici. Diplomirao je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, na likovnom departmanu, odsek Slikarstvo 2017. godine.

Master studije je takođe završio na Akademiji umetnosti u Novom sadu, katedra za crtanje, pod mentorstvom Višnje Petrović, 2019. godine.

Do sada je organizovao devet samostalnih izložbi i učestvovao na više kolektivnih izlaganja u zemlji i inostranstvu. Od 2020. godine aktivan je član Saveza udruženja likovnih umetnika Vojvodine (SULUV).

Ljubitelji umetnosti mogu da pogledaju izložbu od utorka 14. decembra. Izložba se organizuje uz poštovanje svih epidemioloških mera.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 27 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 24 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 20 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 16 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend