Izložbe

Izložba radova “Metamorfoze” Dragoslava Krnajskog u Salonu 77

Foto: GSLU
U sredu 8. juna u 19 sati, u Salonu 77 u Tvrđavi biće otvorena izložba "Metamorfoze“ Dragoslava Krnajskog.

Izložba  sadrži radove različitih perioda u radu umetnika i namenski je koncipirana za salu i plato Salona 77 u Tvrđavi. Međutim kako i samo ime izložbe kaže cilj je da i samo imetniko delo, ali i publika na neposredan način dožuvu transformaciju te će tako centralni rad na polovini izložbe biti zamenjen novim.

“Za Krnajskog metamorfoza ne označava samo promenu, već i sam evolutivni tok preobražaja. Ona predstavlja proces prelaska iz jednog oblika u drugi, transformaciju koja uključuje protok vremena i izmenu pozicija u prostoru, bilo fizičkom ili mentalnom”, napisala je istoričarka umetnosti Ivona Felg u katalogu koji prati izložbu.

Kako Felg dalje navodi u opisu izložbe umetnik je želeo da kroz ovu izložebu predstavi metamorfoze odnosno transformacije kroz koje prolazi jedno umetničko delo od početne inspiracije, pokretača stvaralačkog procesa, preko različitih mogućih pravaca razvoja ideje i njenih modifikacija do konačnog proizvoda – umetničkog dela.

Dragoslav Krnajski (Pula, 1953) je diplomirao na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu (1982), gde je završio i Postdiplomske studije (1984). Izlaže od 1980. godine. Za svoj rad je dobio brojna priznanja i nagrade.

Jedan je od osnivača umetničke grupe Led Art. U periodu 1994-1996. bio je deo tima koji je osnovao i vodio Centar za kulturnu dekontaminaciju u Beogradu. Bio je predsednik ULUS-a od
1998. do 2002. godine. Osnivač je udruženja građana za unapređenje i razvoj vizuelne i likovne umetnosti ART-ZUM. Živi i radi u Beogradu.

Izložbu organizuje Galerija savremen likovne umetnosti, a ulaz je slobodan. Zainteresovani izložbu mogu videti do 21. juna.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 28 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 24 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 21 minut

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 16 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend