Izložbe

Izložba slika Mirona Mutaovića u Salonu 77

Foto: GSLU
Izložba slika Mirona Mutaovića pod nazivom "U tvrđavi“ biće otvorena u četvrtak 23. juna od 20h u prostorijama Salon 77. Ulaz je besplatan za sve posetioce.

Postavka je oda ili pak lament nad humanizmom, filozofskom idejom koja je razmatrala i cenila ljudske vrednosti, njihove potrebe i slobodu misli. Autorov lični moralni kompas, kako se navodi, usmerava ka ljudskoj prirodi i njihovim iskustvima. Otuda su izloženi radovi, nastajali tokom poslednje dve godine, vrlo moguće, tek začetak šireg koncepta.

“Prikazi beogradskog Kalemegdana, toplica, ugodnih termalnih banja, popularnih odmarališta, koje su lečile dušu i telo naših učiteljica, činovnika, poštara… požuteli plakati, razglednice i lične fotografije, pronašli su svoj novi život na umetnikovim zabeleškama. “, navodi istoričarka umetnosti Nataša Janković.

Miron Mutaović (1973) je diplomirao 1997. godine na Fakultetu likovnin umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Čedomira Vasića, dok je 1999. godine magistrirao na istom fakultetu. Izlagačku aktivnost započeo je serijom samostalnin izložbi u galeriji Studentskog kulturnog centra u Beogradu (1995-1997).

Jedan je od osnivača umetničke grupe KEROZIN, poznate po radu u Muzeju avijacije i po zapaženim izložbama. Od 1999.godine je član ULUS-a. Pored brojnin samostalnin i grupnin izložbi na kojima je učestvovao, izlagao je u beogradskim galerijama Zvono, Haos i Galeriji Fakulteta likovnin umetnosti. Od 2005. godine radi kao profesor na Fakultetu umetnosti Univerziteta u Nišu.

Izložbu organizuje Galerija savremene likovne umetnosti, a ulaz je besplatan za sve posetioce.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 25 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 21 minut

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 18 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 13 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend