Izložbe

Izložba slika Mirona Mutaovića u Salonu 77

Foto: GSLU
Izložba slika Mirona Mutaovića pod nazivom "U tvrđavi“ biće otvorena u četvrtak 23. juna od 20h u prostorijama Salon 77. Ulaz je besplatan za sve posetioce.

Postavka je oda ili pak lament nad humanizmom, filozofskom idejom koja je razmatrala i cenila ljudske vrednosti, njihove potrebe i slobodu misli. Autorov lični moralni kompas, kako se navodi, usmerava ka ljudskoj prirodi i njihovim iskustvima. Otuda su izloženi radovi, nastajali tokom poslednje dve godine, vrlo moguće, tek začetak šireg koncepta.

„Prikazi beogradskog Kalemegdana, toplica, ugodnih termalnih banja, popularnih odmarališta, koje su lečile dušu i telo naših učiteljica, činovnika, poštara… požuteli plakati, razglednice i lične fotografije, pronašli su svoj novi život na umetnikovim zabeleškama. „, navodi istoričarka umetnosti Nataša Janković.

Miron Mutaović (1973) je diplomirao 1997. godine na Fakultetu likovnin umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Čedomira Vasića, dok je 1999. godine magistrirao na istom fakultetu. Izlagačku aktivnost započeo je serijom samostalnin izložbi u galeriji Studentskog kulturnog centra u Beogradu (1995-1997).

Jedan je od osnivača umetničke grupe KEROZIN, poznate po radu u Muzeju avijacije i po zapaženim izložbama. Od 1999.godine je član ULUS-a. Pored brojnin samostalnin i grupnin izložbi na kojima je učestvovao, izlagao je u beogradskim galerijama Zvono, Haos i Galeriji Fakulteta likovnin umetnosti. Od 2005. godine radi kao profesor na Fakultetu umetnosti Univerziteta u Nišu.

Izložbu organizuje Galerija savremene likovne umetnosti, a ulaz je besplatan za sve posetioce.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Us3 feat. Rashaan
Za 1 minut

Cantaloop

Us3 feat. Rashaan
Gramophonedzie
Za 4 minuta

Why Don't You

Gramophonedzie
Wyman Low
Za 7 minuta

New Dream

Wyman Low
Los Lobos & Gipsy Kings
Za 11 minut

La Bamba

Los Lobos & Gipsy Kings
Ekatarina Velika
Za 13 minuta

Dum Dum

Ekatarina Velika

Amber Alert

City Smart Club

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend