Izložbe

Izložba slika Steva Kitića u Paviljonu u Trvđavi

Foto: GSLU
Izložba radova koju čini bogat opus umetnika Stevana Kitića, sastavljen iz četiri ciklusa, biće otvorena večeras od 19 sati u Paviljonu u Tvrđavi. Izložba je otvorena do 26. juna, a ulaz je slobodan.

Publika će imati priliku da vidi radove iz četiri različita umetnička ciklusa, koji zajedno čine jednu integiranu celinu. Ciklusima  “Penzos gerila“, “Bumovi“, “Dimovi“ i “Gasovi“ kako se navodi u katalogu izložbe, nižu  se pitanja na temu uloge starih u procesima društvenog odlučivanja i definisanja vrednosnog okvira, te poigrava temom dugoročnih posledica.

“S puno reskog humora i oštroumnih zapažanja, Stevan Kitić gradira tenziju do samog usijanja, ne bi li kataklizmični ishod dao kroz etape. Poslednja tri cilusa su gotovo sasvim narativno pročišćena, ali zbog toga imaju kvalitet opšteg strogog upozorenja na izazove globalnog društva”, navodi se u opisu.

Stevan Kitić (Niš,1980) je diplomirao slikarstvo na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju 2003. godine u klasi profesora Branislava Sekulića. Magistrirao slikarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 2008. godine u klasi profesora Čedomira Vasića.

Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja. Izlagao je na preko 100 grupnih i 24 samostalne izložbu u Srbiji, Crnoj Gori i Austriji. Radi kao docent na Departmanu za likovne umetnosti, Fakulteta umetnosti u Nišu.

Zainteresovani izložbu mogu videti do 26. juna. Izložbu organizuje Galerija savremene likovn eumetnosti u Nišu, a ulaz je slobodan.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Za 11 minut

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Za 15 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Za 18 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Za 22 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
Za 26 minuta

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend