Izložbe

Izložba stripa grupe “Čaj odličan” u Balkanskoj

Galerija Mezanin u Balksanskoj ulici Foto: City Smart arhiva
U prostorijama ulične galerije "Mezanin" u Balkanskoj ulici biće otvorena izložba stripa dva autora iz umetničke grupe "Čaj odličan". Otvaranje je zakazano za nedelju 16. juli u 20 sati.

“Čaj…odličan je grupa entuzijasta koja je prošle godine obeležila 20 godina postojanja i rada na polju stripa, ilustracije, eksperimentanih formi videa i fotografije. Sa bogatim delovanjem u galerijskim i urbanim prostorima, kao i gostovanjima na festivalima sličnog usmerenja. Desetu jubilarnu izložbu upriličiće ponovo dva autora iz umetničke grupe “Čaj…Odličan”, navodi se u opisu događaja.

Organizatori navode da će pored alternativne umetnosti posetiocu imati prilike da uživaju i u dobroj muzici za šta će se pobrinuti DJ Loptica.

Podsetimo, Niš je prošle jeseni dobio prvu uličnu galeriju u Blakanskoj ulici namenjenu umetnicima koji se izražavaju u sferi alternativne umetnosti. Galerija je nastala  na ideju neformalne grupe “Čaj odličan”, koju je na konkursu podržala Lokalna Fondcija Niš, a specifična po tome što su publika slučajni prolaznici.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 59 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 56 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 52 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 48 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend