Izložbe

Izložba „Vjetar periferije“ povodom Međunarodnog dana muzeja u Oficirskom domu

Foto: GSLU
Na Međunarodni dan muzeja 18. maja, u 19 sati u Oficirskom domu biće otvorena izložba slika "Vjetar periferije“ umetnika Tadije Janičića. Ulaz je slobodan.

Prva samostalna izložba Tadije Janičića biće otvorena na, za kulturu važan datum, karakterišu je  izuzetno neposredne i pronicljive reakcije na povode trenutka i prostora.

„Time se smatra kritičarem dnevnih i kulturnih politika, a njegove „hronike“ ili naseljavaju fantazmi popularne kulture, kojima se manifestuje disperzivnost svakodnevice, ili ih naprotiv odlikuju ogoljene primedbe. Oba načina plene razumevanjem odlika mentaliteta i specifičnih odjeka globalih prilika lokalnim miljeom“, navodi se u katalogu izložbe.

Tadija Janičić je rođen 1980. godine u Nikšiću. Osnovne i master studije slikarstva završio je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.

Realizovao je 35 samostalnih izložbi  i bio učesnik više od 40 referentnih kolektivnih izložbi. Dobirnik je više značajnih nagrada i priznanja, a njegova dela se nalaze u više javnih i brojnim privatnim kolekcijama u Srbiji i inostranstvu.

Izložba je otvorena do 12. juna, a ulaz je slobodan.

Galerija savremene likovne umetnosti se osmi put zaredom priključila nacionalnoj muzejskoj manifestaciji „Muzeji za 10“, na kojoj je za učešće 2016. godine ovenčana istoimenom nagradom.

Ovog puta manifestacija nosi naziv „Moć muzeja“ i obuhvata obeležavanje Nacionalne nedelja muzeja, Evropske noći muzeja i Međunarodnog dana muzeja povodom kog je upličine i ova izložba.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Aha
Za 2 minuta

Take on Me

Aha
Wham
Za 6 minuta

The Edge of Heaven

Wham
Aha
Za 10 minuta

Between the Halo And the Horn

Aha
Anana Kaye
Za 14 minuta

Senor

Anana Kaye
Vella
Za 19 minuta

Rumors

Vella

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend