Izložbe

Izložba “Vjetar periferije” povodom Međunarodnog dana muzeja u Oficirskom domu

Foto: GSLU
Na Međunarodni dan muzeja 18. maja, u 19 sati u Oficirskom domu biće otvorena izložba slika "Vjetar periferije“ umetnika Tadije Janičića. Ulaz je slobodan.

Prva samostalna izložba Tadije Janičića biće otvorena na, za kulturu važan datum, karakterišu je  izuzetno neposredne i pronicljive reakcije na povode trenutka i prostora.

“Time se smatra kritičarem dnevnih i kulturnih politika, a njegove „hronike“ ili naseljavaju fantazmi popularne kulture, kojima se manifestuje disperzivnost svakodnevice, ili ih naprotiv odlikuju ogoljene primedbe. Oba načina plene razumevanjem odlika mentaliteta i specifičnih odjeka globalih prilika lokalnim miljeom”, navodi se u katalogu izložbe.

Tadija Janičić je rođen 1980. godine u Nikšiću. Osnovne i master studije slikarstva završio je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.

Realizovao je 35 samostalnih izložbi  i bio učesnik više od 40 referentnih kolektivnih izložbi. Dobirnik je više značajnih nagrada i priznanja, a njegova dela se nalaze u više javnih i brojnim privatnim kolekcijama u Srbiji i inostranstvu.

Izložba je otvorena do 12. juna, a ulaz je slobodan.

Galerija savremene likovne umetnosti se osmi put zaredom priključila nacionalnoj muzejskoj manifestaciji “Muzeji za 10“, na kojoj je za učešće 2016. godine ovenčana istoimenom nagradom.

Ovog puta manifestacija nosi naziv “Moć muzeja“ i obuhvata obeležavanje Nacionalne nedelja muzeja, Evropske noći muzeja i Međunarodnog dana muzeja povodom kog je upličine i ova izložba.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Za 26 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Za 29 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Za 33 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Za 37 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
Za 41 minut

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend