Izložbe

Niš bez šminke – izložba Dalibora Čerškova u Mezanin galeriji

Foto: Mezanin
Slučajni prolaznici, a namerna publika, ulične galerije "Mezanin" u Balkanskoj ulici imaće prilike da pogledaju izložbu fotografija "Niš bez šminke“, Dalibora Čerškova. Zvanično otvaranje je zakazano za nedelju, 4. septembra od 20 sati.

Postavka obuhvata izbor od 36 fotografija, koliko staje u jednu rolnu foto filma, a umetnik će publici takođe predstaviti i svoje video radove uz muzičku podršku PERKa.

“Simboličan omaž analognoj fotografiji, koja je moja prva ljubav. Kroz ove ulične fotografije možete da se prošetate kroz vreme od nekoliko prethodnih godina u gradu Nišu, gde sam beležio ove neponovljive momente. Od iscepanih postera na zidovima koji nose likovnost kolaža, i ljudi u neobičnim situacijama, do urbanih pejzaža i gradskih detalja. Niš iz mog ugla, uličnog fotografa …Niš bez šminke“ kaže Dalibor Čerškov.

Dalibor Čerškov, rođen je u Nišu, maja 1982. Diplomirao na Građevinsko-arhitektonskom fakultetu u Nišu. Fotografije je počeo da objavljuje  2008. godine u časopisu ReFoto. Izlagao na grupnim izložbama studenata tehničkih fakulteta u Novom Sadu – “PDP Convention“ od 2010 do 2014. godine, gde je nagrađivan, ali i širom zemlje.

Iza sebe ima dve samostalne izložbe: “Foto dnevnik 018” 2014. godine u galeriji NKC u Nišu, potom, izložbu “After dark” u kafeu “Paris Art” 2018. godine. Od magazina najradije izdvaja “Nylon Korea” sa foto reportažom o gradu Nišu, kao i internet portal “Photo Vogue Italia” gde je postavljao svoje ulične fotografije koje je moderirala čuvena Franka Sozani. Radi kao multimedijalni frilenser.

Podsetimo, Galerija Mezanin koju vodi grupa “Čaj odličan“ jedan je od sedam projekata koji je Lokalna fondacija Niš podržala na prvom konkursu i 2021. godini i jedan od ukupno 29 podržanih projekata na tri do sada realizovana javna konkursa.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 23 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 20 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 16 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 12 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend