Izložbe

Od umetnosti do humanosti – niški slikari pomažu renoviranje GAK-a

Foto: GO Medijana
U prostorijama Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju, otvorena je humanitarno-prodajna izložba likovnih radova niških umetnika. Izložba je otvorena do nedelje u periodu od 9 do 18h, a sav prihod od prodaje slika namenjen je Ginekološko-akušerskoj klinici u Nišu.

“Izložba je spoj različitih svetova, karaktera i likovnih izraza umetnika koji su zajedno radili i stvrotili sazvučje heterogenosti i različitosti.”, istakao je Slavoljub Todorović – Zorkin, umetnik.

Dodaje da se taj svet satkan od različitosti može videti i na ovoj, kako je naziva, minijaturi od izložbe, ali ne u smislu minornog i nevidljivog, već naprotiv minijature kao umetničkog dela samog po sebi.

Na izložbi su predstavljena ostvarenja niških  umetnika, među kojima su Slavoljub Todorović – Zorkin, Goran Nikolić– Pikaso, Lidija Mina Šarović, Boža Milić – Tisin, Bata Anđelković – Bata od Vučja, Janko Piljak, Olivera Lola Adžić, kao i mladi autori Jelena Tošić, Milica Kostić, Đorđe Ilić i drugi.

Izložba je prodajnog karaktera, a sav prihod od prodaje biće usmeren Ginekološko-aušerskoj klinici Univerzitetskog Kliničkog centra.

“Sredstva prikupljena od prodaje slika biće iskorišćena u dogovoru sa rukovodstvom ove klinike, za ono što je njima najpotrebnije. Novogodišnji praznici su prilika za darivanje, pa smo odlučili da vredna umetnička dela pretvorimo u dobra dela”, kazao je  Nebojša Kocić, predsednik GO Medijana.

Podsetimo radovi su nastali u okviru ovogodišnje, ali i likovne kolonije, koja je organizovana je 2020. godine, u Parku Sveti Sava, sa ciljem da postane tradicionalna i okupi umetnike iz celog sveta.

Inače, Nišlijke već duže vreme ukazuju na loše uslove u porodilištu, a ovu temu smo obrađivali i u jednom od naših podcasta. Nedavno je i direktor Kliničkog centra, prof. dr Zoran Perišić govorio o renoviranju GAK-a koje bi trebalo da počne na proleće.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 54 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 51 minut

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 47 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 43 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend