Izložbe Lifestyle

Oldtajmeri nisu hobi, to je način života

Foto: M. J.
Izložba oldtajmera je na kratko vratila prolaznike u neka prošla vremena, a one malo starije podsetila na prve ljubavi prema automobilima. Za strastvene ljubitelje ova izložba i proslava rođendana "Oldtajmer kluba" Niš značila je pononvo okupljanje starih poznanika, ali i prilika da se novi uključe u veliku porodicu.

Nesvakidašnji prizor na niškoj Tvrđavi ove subote razveselio je naše sugrađane. “Oldtajmer klub” Niš proslavio je svoj prvi rođendan, a gosti su došli i iz zemalja bivše Jugoslavije kako bi podržali svoje prijatelje iz Niša.

Miodrag Joksimović, jedan od osnivača kluba kaže da se ljubav rodila pre više od decenije potpuno spontano.

“Sve je počelo pre 15 godina na selu gde je moja baka u starom kombiju čuvala kokoške. U jednom trenutku smo želeli da prodamo kombi u staro gvožđe. Kada smo ga fotografisali i izbacili na jednom od foruma shvatili smo da imamo nešto od istorijske vrednosti i tako smo brat i ja došli na ideju da krenemo u restauracije. U međuvremenu smo došli do puno drugih autombila i puno drugih modela koje smo vraćali iz mrtvih”, rekao je Miodrag za City Smart radio.

Ističe da se stil života nametnuo potpuno spontano i postao način života.

Zamenik predsednika kluba Nenad Avramović kaže da se ta ljubav rađa još od malih nogu, ali da za sve postoji vreme.

“Ljubav ide iz detinjstva. Prvo se voziš sa tatom, ujakom, komšijom, pa vidiš neka druga kola i zaljubiš se. Otišao si kod komšije u radionicu i slušao priče gde su bili i šta su radili, kako je onaj auto dobar ili neki drugi nije. Kada te uhvati životni tempo, kada imaš posao, dobiješ decu, onda više nemaš vremena za to, već samo nostalgično prođeš, pogledaš i pomisliš “Imaću nekada i ja vremena” i to se na kraju i desilo”, priča nam Avramović.

Kaže da mu je sada lakše jer je penzioner i može više da se posveti svojoj velikoj ljubavi – oldtajmerima.

No, ovaj hobi zahteva mnogo odricanja i ulaganja, a delove je nekada teško naći. Ipak, kažu, internet je dosta olakšao nabavku, ali je kao i svuda potrebno da zaista nešto voliš da bi uspeo.

Klub čine ljudi različitog doba, a veže ih ista pasija. Stariji imaju više iskustva, a mlađi su tu da vrate radost.

“Svi imaju istu opipljivu ljubav prema ulju, prema vožnji, dinamici, neka vrsta adrenalinskih zavisnika. Ja sam u starijim godinama, ali se vraćam u mlađe”, kaže uz osmeh Avramović.

Na izložbu su došli i prijatelji iz Podgorice.

“Prema “opel kadetu c” je bila ljubav na prvi pogled. Želeo sam da ga imam, kupio sam ga i restaurirao. Sada se družimo na ovakvim skupovima. Jeste zahtevnije održavati ga, ali nije ni prezahtevno”.

Sa Nišlijama se povezao preko društvenih mreža, a tako i inače saznaje za skupove u regionu.

Kako ovo nije hobi za svakoga, iz kluba kažu da novac vredi ulagati samo ako nešto zaista volite i verujete u to.

Marija Jevremčević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Matt Bianco
Za 2 minuta

Don't Blame It On That Girl

Matt Bianco
Jovanotti
Za 5 minuta

Muoviti Muoviti

Jovanotti
Prince
Za 10 minuta

I Wanna Be Your Lover

Prince
Vaya Con Dios
Za 12 minuta

Forever Blue

Vaya Con Dios
Whitney Houston
Za 16 minuta

Didn't We Almost Have it All

Whitney Houston

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend