Izložbe

Otvoren konkurs za prijavu izlagača Ulične galerije “Mezanin“

Galerija Mezanin u Balksanskoj ulici Foto: City Smart arhiva
Balkanskom ulicom svoje radove moći će da izlože zaiteresovana udruženja, kustosi i stvaraoci, koji se prijave na konkurs za izlagačku sezonu 2023/24. Ideje, koncepte izložbe, kao i prateće manifestacije i kratku biografiju neophodno je poslati uz prijavu do 15. februara. Ulična Galerija ''Mezanin'' je do sada održala 13 autorskih izložbi 20 autora koji su imali prilike da se na ovaj način predstave niškoj publici.

Ulična galerija je stvorena kao slobodan otvoren prostor za stvaraoce alternativnog usmerenja. U sklopu programa uključuju se i performansi, svirke i razni prateći sadržaji koji umetnost približavaju građanima, a u isto vreme daju ohrabrenje mladim umetnicima grada. “Ulična galerija u Nišu ima za cilj i poboljšanje životnog prostora kao i ohrabrivanje mladih umetnika u ovom gradu i šire’’, objašnjavaju iz Mezanin-a.

Za prijavu je potrebno poslati: kratku biografiju sadrži do 300 reči ili onlajn portfolio (Instagram, Behance, Facebook), reprodukciju radova koji se predlažu, kao i koncept izložbe ili manifestacije na imejl adresu: mezanin2@gmail.com. Informacije o dimenzijama, rasporedu i slično mogu se naći na Facebook, Instagram i Linktree stranicama Galerije. Na osnovu jasnoće koncepta, tehničke izvodljivosti i komunikacije sa publikom koja bi bila sprovedena, komisija će odabrati najbolje autore.

Ulična galerija “Mezanin“ je nastala sa idejom da promoviše bitne pravce kulture: ilustracije, strip, kolaž, foto i video umetnost. U saradnji sa Lokalnom Fondacijom Niš i uz pomoć kluba Feedback-a, ulična postavka je otvorena 2021. Godine.

Anđela Jeremić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Vampiri
Za 0 minuta

Spejs Dzeronimo

Vampiri
Babe
Za 4 minuta

Mirko I Marina

Babe
Intruder
Za 8 minuta

Stay

Intruder
Roy Orbinson
Za 12 minuta

You've Got it

Roy Orbinson
Sam Smith
Za 15 minuta

Im Not Here to Make Friends

Sam Smith

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend