Izložbe

Otvorena izložba mladog humanitarca Danila Đokića

Otvorena je humanitarna izložba mladog slikara Danila Đokića u prostorijama Oficirskog doma. Ulaz je slobodan, a posetioci umesto karte mogu da ostave dobrovoljni prilog. Novac prikupljen na izložbi biće usmeren ka mladim talentima koji se ističu u oblasti nauke, umetnosti i sporta.

„Tema izložbe su pejzaži moga kraja i portreti. Na portretima možete videti neke meni drage ljude, između ostalog i neke poznate široj javnosti, koji su mnogo  učinili za mlade ljude u ovom gradu“ kazao je autor izložbe Danilo Đokić.

Ljubav prema slikanju gaji od malena iako tehniku slikanja nije usavršio na akademiji. Izloženi radovi su rađeni u dve tehnike: grafika i ulje na platnu.

Likovna publika koja želi da poseti izložbu umesto karte može da ostavi dobrovoljan prilog. Novac će biti uplaćen na račun fondacije „Zajedno za mlade – prof. dr. Danica Grujičić“ i usmeren ka mladim talentima koji se ističu u oblastima sporta, nauke i umetnosti iz Niša i okoline.

Fondacija je u Nišu pre par meseci obradovala dve mlade džudistkinje Janu i Ivu Mitrović novom opremom, a nedavno su mladoj flautistkinji iz Žitorađa kupili novi instrument. Najavljuju  i izgradnju dva nova košarkaška terena na Bulevaru Nemanjića.

Izložba se organizuje uz podršku Grada, Gradske opštine Medijana, opštine Merošina, Kancelarije za mlade Grada Niša, Galerije savremene likovne umetnosti Niš i fondacije „Zajedno za mlade – prof.dr Danica Grujičić“. Oni koje žele da posete izložbu to mogu da učine do ponedeljka 21. juna.

Podsetimo, javnost je za Danila Đokića čula kada je kao srednjoškolac pokrenuo akciju prikupljanja humanitarne pomoći za svoju drugaricu iz odeljenja.

Njegov nesebični gest dobročinstva, empatije i ljubavi doveo je i do Nagrade „Svetislav Milić“, koju je Danilo primio zajedno sa još petoro talentovanih mladih ljudi.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Paul Mccartney
Pre 26 minuta

Live And Let Die

Paul Mccartney
Kovacs
Pre 23 minuta

Love Parasite

Kovacs
Maneskin
Pre 20 minuta

Feel

Maneskin
Alfie Templeman
Pre 16 minuta

Colour Me Blue

Alfie Templeman
Killers, K.D. Lang
On Air!

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend