Izložbe

“Rezovi” – izložba cut up poezije Uroša Papeša

Foto: Mezanin
U subotu 7. maja u uličnoj galeriji "Mezanin" u Balkanskoj ulici biće otvorena izložba cut up poezije Uroša Papeša "Rezovi" od 19 sati. Gost izložbe je pesnik Jovan Veljković.

Serija radova koji će se naći pred niškom publikom govori o nomadskom životu u urbanoj sredini, jedinstvenoj i suštinskoj borbi umetnika i pesnika za svoju reč i mesto u javnom životu, jer kako kažu organizatori i sama tehnika u detaljima zavisi o šansi.

“Ove pesme predstavljaju unutrašnja razmišljanja kojim se ne možemo odupreti, seks, uspeh, ljubav, umetnost, sebičnost, a koja žude za interakcijom i razumevanjem, tako da deluju kao proizvod slučajnosti i spontanosti, ali čovek ne može umisliti spontanost sem uvesti spontani faktor, u ovom slučaju makazama. Reči su ovde prirodni tok i forma umetnosti, a celokupna pesma predstavlja zamah slobodne čovekove misli usmerene ka živom svetu”, navodi se u opisu izložbe.

Uroš  Papeš je rođeni Kragujevčanin i diplomirani konzervator i restaurator na Akademiji SPC u Beogradu. Izlagao radove na više zajedničkih izložbi. Bavi se Kat ap poezijom, poezijom, satirom i slikarstvom.

Prvu knjigu poezije “Rifovi“ objavio je 2021. godine u izdanju “Koraka“. Aforizme i kratke priče objavljuje u domaćim i stranim časopisima. Živi i radi u Beogradu.

Podsetimo, Niš je prošle jeseni dobio prvu uličnu galeriju u Blakanskoj ulici namenjenu umetnicima koji se izražavaju u sferi alternativne umetnosti. Galerija je specifična po tome što su publika slučajni prolaznici. Nastala je na ideju neformalne grupe “Čaj odličan”, koju je na konkursu podržala Lokalna Fondacija Niš.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Za 53 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Za 56 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Za 0 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Za 4 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
Za 8 minuta

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend