Izložbe

“Tri priče” Vladimira Crnomarkovića u Galeriji NKC-a

Foto: NKC
Izložba akvarela Vladimira Crnomarkovića, "Tri priče" biće otvorena večeras od 19 sati u Galeriji Niškog kulturnog centra. Ulaz je slobodan.

Likovna publika će imati priliku da vidi dela nastala iz kista umetnika koji kroz svoja dela prepliće mit, stvarnost i duhovne impresije. Tehnikom akvarela umetnik nastoji da ispriča, naizgled tri različite priče koje kada se se spoje čine neraskidivu celinu.

“Pred nama je njegov pohod duhovne inspiracije, neka vrsta slikarevog bekstva od svega što ga sputava ka prisnijem dodiru crteža, koji opisuje i precizira, sa belinom papira. Mešavina mitova, stvarnosti i duhovnih impresija prestavlja povod umetnikovog ostvarenja kojim se prevazilazi jednostavna vizualnost i ulazi u svet čarolije otvorenih očiju”, napisao je Jovića Đurić major , književnik.

Vladimir Crnomarković je rođen u Nišu 1960. godine. Umetničku školu “Đorđe Krstić “ završio je 1979. god. Do sada je izlagao 21 put samostalno kao i na brojnim likovnim salonima, bijenalima i kolektivnim izložbama u zemlji  i inostranstvu. Učestvovao je u radu 56 likovnih kolonija. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja.

Izložbu organizuje Niški kulturni centra, a ulaz je slobodan.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 57 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 54 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 50 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 46 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend