Kultura

Kiša uslovila promenu lokacije: festival folklora u sali OŠ “Dušan Radović”

Foto: SKC
Zbog nepovoljnih vremenskih uslova prvo i drugo veče festivala folklora održaće se u sali Osnovne škole "Dušan Radović". Koncert počinje u 20: 30, a večerašnji defile je otkazan. Organizatori ističu da će puntk za vakcinaciju biti postavljen ispred ulaza u salu oba dana festivala u periodu od 19 do 21h.

“Obaveštavamo vas da će zbog kiše prvo i drugo veče festivala folklora biti održano u sali Osnovne škole “Dušan Radović”. Program i satnica ostaju nepromenjeni”, saopštili su Studentskog kulturnog centra.

Organizatori ističu da će sve epidemiološke mere biti ispoštovane u skladu sa prostorom, kao i da će vakcinalni punkt biti postavljen ispred ulaza u salu.

Prema rečima direktora Doma zdravlja, prof. dr Milorada Jerkana u Nišu je vakcinisano malo više od 29 odsto mladih. “Na dobrom smo putu, ali je važno da nastavimo sa vakcinacijom zbog toga podstičemo mlade da se imunizuju”, kaže Jerkan.

Svi oni koji se nisu vakcinisali do sada, a žele da se imunizuju moći će to da učine oba dana manifestacije u periodu od 19 do 21h.

Podsetimo 14. Međunarodni studentski festival folklora održaće se 19. i 20. jula. Ljubitelji narodne igre uživaće u bogatom kulturnom programu. Na festivalu nastupa sedam ansambala iz tri države: Srbije, Severne Makedonije i Rusije.

Festival će otvoriti domaćini – Akademski folklorni ansambl “Oro“ SKC-a, a potom će nastupiti ansambli iz Vladičinog Hana, Severne Makedonije, Čačka i Rusije.

Drugog dana festivala publici će se predstaviti ansambl  iz Sremske Mitrovice, Novog Sada i Rusije. Po tradiciji festival će zatvoriti niško “Oro“.

Ulaz je bespatan, ali je broj karata ograničen. Karte  se mogu preuzeti besplatno  u prostorijama Studentskog kulturnog centra ili na samom ulazu pred početak koncerta.

Prošlogodišnji festival je zbog epidemiološke situacije održan onlajn, a gledaoci su nastupe pratili putem Fejsbuk i Jutjub kanala.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Mark Morrison
Za 2 minuta

Return of the Mack

Mark Morrison
Soultans
Za 5 minuta

Cant Take My Hands

Soultans
Busy Signal
Za 9 minuta

Mariwana

Busy Signal
Protoje
Za 13 minuta

Switch it Up Ft. Koffee

Protoje
Jehro
Za 16 minuta

Life

Jehro

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend