Književnost

Debitantski roman Srđana Jovića “Osmeh optuženika” večeras u NKC-u

Foto: NKC
Promocija romana "Osmeh optuženika", autora Srđana Jovića, biće održana većeras od 19h u Maloj sali Niškog kulturnog centra. Pored autora na promociji će govoriti i lektor Aleksandra Stojadinović Jović.

Potresna, inspirativna i uzbudljiva priča koja vraća u prošlost, u ono čega više nema, ali i dalje živi među nama. Roman “Osmeh optuženika” suočiće čitaoca sa kulturom i sa svim spoljnim i unutrašnjim tokovima istorijske vertikale, navodi se u opisu romana.

Roman prati sudbinu profesora Savića, koji zajedno sa čitaocem otkriva istine, zablude i  tajne čuvane devedestih godina.

“Sudbina, uverenja, večita borba dobra i zla, prošlost, sadašnjost i budućnost čine neraskidivi lanac bliskosti ali istovremeno i otuđenosti naroda na Balkanu. U vrtlogu špijunaže, kriminala i tajnih organizacija profesor Savić razotkriva da sve počinje i da se sve završava na tlu svete zemlje Nemanjića, na Kosovu, tom drevnom ognjištu i oltaru srpskih heroja”, opis je romana.

Srđan Jović rođen je u Smederevskoj Palanci 1985. godine. Odrasta je u Velikoj Plani gde je završio osnovnu školu “Sveti Sava” i Gimnaziju. Ljubav prema istoriji odvela ga je na niški Filozofski fakultet–departman za istoriju, gde je diplomirao sa temom iz nacionalne istorije XIX veka.

Još kao student bio je društveno  angažovan i zainteresovan za politička zbivanja i promene kojima je društvo izloženo. Tokom studija završio je New Policy School, ispred organizacije Inicijativa mladih za ljudska prava, čiji je bio član.

Bavi se savremenim društveno-političkim oblicima i uticaju globalizacije na Balkan sa posebnim osvrtom na položaj srpskog naroda u savremenom poretku. Posebno se bavi i antičkom istorijom i kulturom.

“Osmeh optuženika” je njegov prvi roman.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 46 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 43 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 40 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 35 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend